De Waterpoort in Sneek

CHRISTIAAN AFMAN

65 x 55 cm

giclée op canvas

in Atelier baklijst naturel (+...)
in Atelier baklijst whitewash (+...)
in Atelier baklijst zwart (+...)
in Atelier baklijst zwart-zilver (+...)
in Bazo baklijst zwart-goud (+...)

  * gratis verzending binnen Nederland

OVER DE WATERPOORT IN SNEEK

Vroeger waren er vier waterpoorten in Sneek, maar zoals het wel vaker in de geschiedenis gaat zijn ze allemaal afgebroken op deze ene na. Tegenwoordig is dit hét pronkstukje van Sneek en behorend bij een stukje cultuurhistorie van deze Friese stad. Ook kunstschilder Christiaan Afman ontdekte de schoonheid van deze poort die de overgang van de Kolk naar de Stadsgracht markeert.

Op het schilderij zien we verder de kades van de stad waaraan een zeilbootje ligt, we zien een kerk op de achtergrond en enkele huizen aan de kades en straten rondom. De kleuren op het werk doen historisch aan en het blauw in de lucht zorgt voor helderheid en lichtheid.

 

De Waterpoort in Sneek is uitgevoerd als giclée op canvas in een gelimiteerde oplage van 40 stuks.

DETAILS

Afmetingen N/B
Kunststijl

Oplage

Formaat

Materiaal

Techniek

Bijzonderheden

,

Garantie

 

  • giclee op canvas
  • gelimiteerde oplage
  • 65 x 55 cm
  • meerdere inlijstmogelijkheden

 

Als trotse wachter van de stad markeert de Sneker Waterpoort de overgang tussen het buitenwater en het binnenwater in de gracht.

Schilderen met liefde en met passie

Deze kunstschilder uit Groningen is vooral bekend om zijn realistische landschappen en stadsgezichten. Zijn stijl is klassiek met een kleurgebruik waarbij je regelmatig de indruk krijgt dat het om echt oude schilderijen gaat. Maar niets is minder waar…

AANVULLENDE INFORMATIE

UITLEG INLIJSTOPTIES

Op frame

Dit houdt in dat het doek opgespannen wordt op een houten frame en er geen lijst om heen zit.

lees meer

Omdat zonder lijst ook de zijkant van je kunstwerk zichtbaar is, wordt de afbeelding veelal gespiegeld aan de randen. Hierdoor lijkt het net of de afbeelding aan de zijkant doorloopt. Het kunstwerk ziet er dus ook zonder lijst mooi uit.

Het houten frame waar het doek op opgespannen wordt bestaat uit spielatten die een dikte hebben van 2 cm. Bij grotere formaten wordt dit spieraam extra verstevigd door middel van tussenlatten. Het is ook mogelijk - tegen een geringe meerprijs - jouw kunstwerk op te spannen op latten met een dikte van 4 cm. Mocht je dat willen stuur ons dan even een berichtje en we mailen je vrijblijvend de prijsopgaaf door.


In baklijst

Bij een baklijst zit er ruimte tussen de rand van het doek en de rand van de lijst.

lees meer

De naam baklijst zegt het al... het is een lijst in de vorm van een bak, waar het opgespannen doek verdiept in komt te liggen. Het is een eigentijdse inlijstwijze die veel bescherming geeft aan het kunstwerk. Baklijsten geven de voorstelling een subtiel en stijlvol kader, zonder dat het opzichtig is. Baklijsten worden per stuk op maat gemaakt zodat het altijd precies past bij jouw kunstwerk.

Bij een baklijst zit altijd een ruimte tussen het doek en de lijst. Deze tussenruimte zorgt er voor dat er nog meer accent op het kunstwerk komt en laat het werk als het ware 'zweven'. Bij veel lijsten kan deze tussenruimte naar keuze iets ruimer gekozen worden. Zodra je een lijst gekozen hebt zie je onderaan de bestelmodule de mogelijke tussenruimtes bij dat profiel en kun je zelf een afstand kiezen.

We bieden baklijsten in verschillende breedtes, kleuren, houtsoorten of met speciale afwerkingen. Je kan eenvoudig de collecties verkennen door een breedte en een model aan te klikken. Vind je de plaatjes te klein en wil je liever de lijsten wat groter bekijken? Op de baklijstenpagina tref je alle modellen in groter formaat met uitgebreide beschrijving.


In sierlijst

Bij een sierlijst (ook vaak profiellijst of schilderijlijst genoemd) sluit de lijst naadloos aan en is er geen tussenruimte.

lees meer

Het opgespannen doek wordt in de binnenrand van de lijst gemonteerd. Doordat de voorkant van de lijst altijd een paar millimeter over het doek heen valt krijg je dus een naadloze aansluiting. Het is de meest traditionele manier van inlijsten en dit geeft de grootste lijstkeuze. Extra breed, barok, stoer, elegant, gekleurd, strak, bourgondisch... het is er allemaal.

Om het wat gemakkelijker te maken hebben we de sierlijsten in verschillende breedte-categoriën onderverdeeld: smal, medium en breed. Zodra je een categorie kiest kun je eenvoudig de bijbehorende collecties verkennen door ze aan te klikken en zo de modellen bekijken.

Vind je de plaatjes te klein en wil je liever de lijsten wat groter bekijken? Op de sierlijstenpagina tref je alle modellen in groter formaat met uitgebreide beschrijving.


Op de rol

Met deze optie krijg je het doek los geleverd en dien je het zelf nog op te spannen en in te lijsten.

lees meer

We leveren het kunstwerk opgerold in een kokerdoos aan je uit, zonder frame en zonder omlijsting. Het canvas is aan alle zijden voorzien van een spiegelrand/omslagrand van 4 a 5 cm zodat er voldoende ruimte is om het op een spieraam of andere drager te bevestigen.

 

✓ giclée op hoogwaardig canvas
✓ 75 jaar kleurgarantie
✓ voorzien van ophanging
Artikelnummer: Afm-003 Categorieën: , Tags: ,