Honderd gulden prent
Rembrandt van Rijn

140 x 100 cm

giclée op canvas

kies één van de onderstaande opties (uitleg)
in Atelier baklijst naturel (+...)
in Atelier baklijst whitewash (+...)
in Atelier baklijst wit (+...)
in Atelier baklijst zwart (+...)
in Atelier baklijst zwart-zilver (+...)

  * gratis verzending binnen Nederland

OVER DE HONDERD GULDEN PRENT

Eigenlijk heet dit werk 'De Predikende Christus' maar in de volksmond werd het al snel omgedoopt tot 'de honderd gulden prent', omdat dat het bedrag was dat de armlastige Rembrandt moest betalen om een exemplaar van zijn eigen werk terug te krijgen.

Op de prent zijn vier passages uit Matteüs 19 afgebeeld:

1. de genezing van de zieken (19:2)
2. de discussie met de Schriftgeleerden (19:3-12)
3. de zegening van de kinderen (19:13-15)
4. het verhaal ven de rijke jongeling (19: 16-22)

De Honderd gulden prent van Rembrandt van Rijn is hier uitgebracht als hoogwaardig giclée op canvas.

DETAILS

Afmetingen N/B
Kunststijl

Formaat

Materiaal

Techniek

Garantie

Bijzonderheden

 

  • giclee op canvas
  • 140 x 100 cm
  • meerdere inlijstmogelijkheden

 

“Het volk heeft zich verzameld…
Christus predikt en geneest de zieken!”

 

 

‘s Neerlands grootmeester in de schilderkunst

De meesterlijke kunst van Rembrandt is alom bekend en prijkt al enkele eeuwen in de Nederlandse musea. Het meest bekende werk is de Nachtwacht, maar van Rijn schilderde zoveel meer. Deze meest bekende Hollandse schilder leefde…

AANVULLENDE INFORMATIE

UITLEG INLIJSTOPTIES

Op frame

Dit houdt in dat het doek opgespannen wordt op een houten frame en er geen lijst om heen zit.

lees meer

Omdat zonder lijst ook de zijkant van je kunstwerk zichtbaar is, wordt de afbeelding veelal gespiegeld aan de randen. Hierdoor lijkt het net of de afbeelding aan de zijkant doorloopt. Het kunstwerk ziet er dus ook zonder lijst mooi uit.

Het houten frame waar het doek op opgespannen wordt bestaat uit spielatten die een dikte hebben van 2 cm. Bij grotere formaten wordt dit spieraam extra verstevigd door middel van tussenlatten. Het is ook mogelijk - tegen een geringe meerprijs - jouw kunstwerk op te spannen op latten met een dikte van 4 cm. Mocht je dat willen stuur ons dan even een berichtje en we mailen je vrijblijvend de prijsopgaaf door.


In baklijst

Bij een baklijst zit er ruimte tussen de rand van het doek en de rand van de lijst.

lees meer

De naam baklijst zegt het al... het is een lijst in de vorm van een bak, waar het opgespannen doek verdiept in komt te liggen. Het is een eigentijdse inlijstwijze die veel bescherming geeft aan het kunstwerk. Baklijsten geven de voorstelling een subtiel en stijlvol kader, zonder dat het opzichtig is. Baklijsten worden per stuk op maat gemaakt zodat het altijd precies past bij jouw kunstwerk.

Bij een baklijst zit altijd een ruimte tussen het doek en de lijst. Deze tussenruimte zorgt er voor dat er nog meer accent op het kunstwerk komt en laat het werk als het ware 'zweven'. Bij veel lijsten kan deze tussenruimte naar keuze iets ruimer gekozen worden. Zodra je een lijst gekozen hebt zie je onderaan de bestelmodule de mogelijke tussenruimtes bij dat profiel en kun je zelf een afstand kiezen.

We bieden baklijsten in verschillende breedtes, kleuren, houtsoorten of met speciale afwerkingen. Je kan eenvoudig de collecties verkennen door een breedte en een model aan te klikken. Vind je de plaatjes te klein en wil je liever de lijsten wat groter bekijken? Op de baklijstenpagina tref je alle modellen in groter formaat met uitgebreide beschrijving.


In sierlijst

Bij een sierlijst (ook vaak profiellijst of schilderijlijst genoemd) sluit de lijst naadloos aan en is er geen tussenruimte.

lees meer

Het opgespannen doek wordt in de binnenrand van de lijst gemonteerd. Doordat de voorkant van de lijst altijd een paar millimeter over het doek heen valt krijg je dus een naadloze aansluiting. Het is de meest traditionele manier van inlijsten en dit geeft de grootste lijstkeuze. Extra breed, barok, stoer, elegant, gekleurd, strak, bourgondisch... het is er allemaal.

Om het wat gemakkelijker te maken hebben we de sierlijsten in verschillende breedte-categoriën onderverdeeld: smal, medium en breed. Zodra je een categorie kiest kun je eenvoudig de bijbehorende collecties verkennen door ze aan te klikken en zo de modellen bekijken.

Vind je de plaatjes te klein en wil je liever de lijsten wat groter bekijken? Op de sierlijstenpagina tref je alle modellen in groter formaat met uitgebreide beschrijving.