ENGELBERT RIEGER

Subtiele kunst die niets verhuld

De ware meester weet met een enkele streek het wezen van het model te vangen. Deze naakten van Engelbert Rieger zijn op deze wijze op het doek gezet. Met eenvoudige belijningen en een minimum aan kleur zijn het zeer sprekende portretten geworden, waarin de niets verhullende werkelijkheid tot schoonheid verheven is. Deze Oostenrijkse kunstschilder… lees meer

.

De kunstwerken van Rieger zijn uitgevoerd in een hoogwaardige kwaliteit.
Ze zijn uitgevoerd als giclée op ecologisch canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 5 resultaten


Over Engelbert Rieger

Deze Oostenrijkse kunstschilder is in 1951 in het plaatsje Oststeiermark geboren. Engelbert Rieger is een gediplomeerd boek- en offsetdrukker en een begaafd kunstschilder. Hij doorliep de masterclass schilderkunst aan de hogere technische school van Graz en is sindsdien werkzaam als freelancer in de kunstwereld.

Verdieping

Rieger staat nooit stil en geniet ervan om zijn vaardigheden steeds verder te verdiepen. Hij maakte verscheidene studiereizen naar Rusland, China, Tibet, Peru en Chili en liet zich daar inspireren en onderwijzen in andere wegen in de kunst.

Subtiele erotiek

Engelbert Rieger schildert portretten, stillevens en landschappen, maar wordt het meest geraakt door de menselijke uitdrukking die hij bij zijn modellen ziet. De beweging van de mens in de pure naaktheid vast te leggen op het doek is hetgeen hij bekendheid mee verwierf. Zijn naakten kenmerken zich door een atmosferische lichtheid en openheid, waarin de technische vaardigheden van de kunstenaar goed te zien zijn. Hoewel eenvoudig van aard en opzet is elk werk als een kleurlandschap met een vleugje subtiele erotiek.

Atelier, expositie en docentschap

Engelbert Rieger houdt atelier in Graz, in Oostenrijk en exposeert regelmatig bij galerieën door heel Europa. Tevens is hij docent aan de kunstacademie van Bad Reichenhall, aan de academie in Geras en aan de kunstfabriek van Wenen.

bekijk de collectie

 


Meer weten van Engelbert Rieger?
Zijn website is: engelbert-rieger.at

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden