Een nieuwe Vogel in het water

Kunstschilder Henrie Vogel staat bekend om zijn kleurrijke waterspiegelingen, waarin hij ons raakt met de schoonheid van het detail. Deze winter is er een nieuwe waterspiegel van zijn hand verschenen en zoals altijd is het een fascinerend beeld dat intrigeert en sprankelt.

Dit werk is maar liefst een meter bij een meter en blinkt uit door de heldere kleurcombinaties van geel, blauw en goud. Henrie is er ook nu weer in geslaagd de spiegeling op dusdanige wijze te abstraheren dat het een mystiek karakter heeft gekregen. Van dichtbij zien we enkel vlakken en lijnen, en van veraf zien we de reflectie op het water.

Opvallend is dat abstracte werken vaak in moderne interieurs geplaatst worden, maar dat we bij de kunst van Vogel ook het tegendeel zien. Zijn kunst blijkt wonderwel ook in klassieker vormgegeven inrichtingen te passen. Dit nieuwste werk draagt - heel simpel - de titel Waterspiegeling en is in een gelimiteerde oplage als giclée uitgebracht.

Naast dit werk biedt Vogel nog meer abstracte kunstwerken. Het thema is vrijwel altijd water en alle werken zijn royaal van formaat. De giclées kunnen worden uitgevoerd met een baklijst of een sierlijst naar keuze. Op deze manier kunnen de werken nog persoonlijker worden gemaakt en kunnen we het geheel laten matchen met jouw eigen stijl.

klik hier om de hele collectie te bekijken