Kunstwerken groeperen

Kunst groeperen kan zorgen voor meer uitstraling en sfeer en biedt je de mogelijkheid om meerdere kunstwerken aan te schaffen. Maar hoe doe je dat nu op een manier dat het toch harmonisch blijft?

Hieronder tref je enkele tips.

1. Kies voor dezelfde omlijsting

Ben je verliefd op een bepaald soort kunst, dan kan het erg leuk zijn om meerdere werken van een en dezelfde kunstenaar bij elkaar op te hangen. Je geeft op die manier nog meer kracht mee aan de stijl die je gekozen hebt.

In deze situatie heeft de klant gekozen voor drie giclées met vogeltjes van kunstenaar Erik van Ommen. Om een harmonie aan te brengen in het geheel hebben we de giclées allemaal voorzien van dezelfde omlijsting. Bij deze serie is het de donkerbruine Moma lijst geworden. Het hout van de lijst past ook goed bij het natuurlijke van de vogeltjes en bij het dressoir waar het boven hangt.

Kunstwerken groeperen

2. Verdieping in een kunstenaar

Door meerdere werken van 1 kunstenaar bij elkaar te hangen creëer je rust.

In dit voorbeeld zijn de formaten van de giclées zo gekozen, dat ze met elkaar een rechthoek vormen en je als het ware één groot schilderij aan de wand krijgt. Hier is het accent volledig op de kunst gericht en de omlijstingen zijn dan ook eenvoudig gehouden.

De kunst die je hier bijeen ziet is van Escha van den Bogerd.

3. Consistentie in stijl

Binnen één en dezelfde stijl kun je gerust meerdere werken bij elkaar hangen.

Hier is er een groep gemaakt van de werken van Piet Mondriaan en alhoewel ze stuk voor stuk al prachtig zijn, krijgen ze op deze wijze - door ze te combineren - nog meer uitstraling.

De primaire kleuren van deze kunstgroep doen het heel goed tegen de blauwe achtergrond van de muur.

4. Het vaste kleurenpalet

Hier zien we een Mix & Match van diverse kunststijlen.

Doordat de kleuren allemaal op elkaar afgestemd zijn en elk kunstwerk ergens weer een kleur van een van de andere werken in zich draagt kun je ze uitstekend met elkaar combineren. Bovendien zie je hetzelfde kleurenpalet terug in het interieur van deze kamer.

Om alle kunstwerken heen zit dezelfde zwarte houten baklijst waardoor de aandacht naar de kunst toegaat en er een balans tussen de diverse stijlen ontstaat.