Niet elk giclée is een giclée

De verwarring over wat een giclée is lijkt op het moment groter dan ooit. Zojuist bezocht ik een website waar gesproken werd over hun mooie giclées op basis van een 8 kleurendruk. En dat is zo ontzettend jammer dat dit gebeurt... want laat me even heel duidelijk zijn: een kunstdruk die gemaakt is met minder dan 10 kleuren is nooit en te nimmer een giclée! En ook die mooie afdruk die je laat maken bij de bouwmarkt is echt geen giclée.

De kleuren en het beeldbestand

Wil een giclée ook echt een giclée zijn, dan zijn er meerdere factoren die daarin een rol spelen. De belangrijkste is dat de druk gemaakt wordt met een speciale giclée-printer die minimaal 10 tot 12 kleuren bevat en werkt op basis van echte pigmenten. Alleen met dit grote kleurenspectrum kan de precisie en fijnheid van het origineel overgebracht worden op het giclée-canvas-doek (lees meer).

Maar dan zijn we er nog niet... ook de kwaliteit van de studiofoto is uiterst belangrijk. Namelijk dient deze van een dusdanige kwaliteit te zijn dat het giclée tot op de honderdste millimeter nauwkeurig overeenkomst met het origineel. Een echt giclée wordt dan ook altijd bij een gespecialiseerd bedrijf gemaakt. Deze maakt ca 60 opnamen van het origineel en werkt met bestandsgroottes van 300 tot 500 MB. Alleen hiermee is de drukker in staat een kunstdruk te leveren van hoge kwaliteit.

Wij garanderen de echtheid

Maar goed dit is een heel technisch verhaal... waar het om gaat is dat je als klant toch wel heel graag zeker wilt weten dat jouw giclée daadwerkelijk lijkt op het origineel en dat de kleurgarantie van 75 jaar ook echt gewaarborgd is. Nou, die garantie geven wij je!

En ook dat de beeldrechten geregeld zijn met de kunstenaar.... want het is tenslotte de kunstenaar die vele weken tot soms maanden of jaren in zijn schilderij heeft gestoken en die verdient natuurlijk zijn percentage voor elk verkocht giclée!

En tenslotte...

Wellicht wil je weten of de kunstwerken op de foto bij dit artikel echte giclées zijn? Jazeker, dat zijn het! De linker met de zachte pastelkleuren is het giclée Flower Dew van Sabine Endres. En het kunstwerk met Sophia Loren in de hoofdrol is het giclée No Chance van Ger Eikendal, welke in een gelimiteerde oplage is uitgebracht.


Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?