WAT IS VORM & LEEGTE

lijstenmakerij, atelier en online kunstshop

Atelier Vorm & Leegte is een lijstenmakerij in Zevenhuizen (Groningen) met een uitgebreide collectie houten en aluminium lijsten, passepartoutwerk, baklijsten en meer... Het is misschien wel de kleinste lijstenmakerij van Nederland, maar wel met een grootse service!

Hier wordt ruim tijd voor jou gemaakt en we kijken graag met je mee naar de mooiste oplossing voor jouw kunstwerk of reparatie-opdracht. We maken lijsten op maat, zijn gespecialiseerd in het opspannen van canvasdoeken en inlijstwerk met passepartout.

Daarnaast biedt onze online shop een ruime collectie art-prints, reproducties, giclées en andere kunstvormen. Voor limited editions, abstracte werken, oude meesters en eigentijds klassiek ben je bij Vorm & Leegte aan het juiste adres. Je bent van harte welkom!

HOE HET BEGON

dat vanuit niets iets kan ontstaan

"Zolang ik mij kan herinneren heb ik een fascinatie gehad voor de begrippen leegte en vorm. Urenlang kon ik naar de hemel kijken en zien hoe er vanuit het niets een wolk verscheen en deze steeds van vorm veranderde en dan weer oploste in het niets. De wereld was een wonder voor mij, waarin ik overal zag hoe de dingen verschenen en ook altijd weer verdwenen.

Ik zag het niet alleen om mij heen, maar ook in mijzelf. Iets wat me bijvoorbeeld in gedachten bezig hield was een dag later toch zomaar weer weg. En die fascinatie voor hoe dat allemaal werkt is altijd bij me gebleven.

Hetzelfde zie ik terug in de kunst. Het moment dat een penseel het lege doek raakt ontstaat er vorm. Een stipje wordt een oog, een streepje tot staart en met een ovaaltje er bij is er ineens een dier. De vormen die op het lege doek ontstaan zijn fascinerend en soms zie je er iets anders in dan degene die naast je staat. Prachtig toch?! Ik kan daar eindeloos van genieten!"

- Emilia

MISSIE & VISIE

ieder kunstwerk laten stralen

De missie van Vorm & Leegte is heel helder:
Elk kunstwerk laten stralen zoals het bedoeld is!

Voordat een kunstwerk tot schilderij wordt heeft een kunstenaar er al heel veel uren (tot soms vele maanden aan toe) in zitten. Met een eindeloos geduld, een flinke dosis creatieve inspiratie en vakmanschap maakt de kunstenaar zijn meesterwerk. En dat schilderij - of je het nu mooi vindt of niet - verdient een podium. Het is een unieke schepping die aandacht verdient. En dat geldt ook voor de giclées en/of reproducties die er naderhand van gemaakt worden.

Een mooi podium krijgt het door het o.a. op de juiste manier op te spannen en te voorzien van een passende omlijsting. Een lijst die past bij het schilderij, maar ook bij jou die er nog heel lang tegen aan gaat kijken. 🙂 En als dat allemaal klopt dan is het cirkeltje rond. De kunstenaar heeft eer van zijn werk, wij zijn blij dat we iets moois voor je hebben kunnen maken en jij bent blij omdat je dat hebt gekregen wat bij je past.

Emilia Hollander, eigenaar Vorm & Leegte