EEN GICLÉE OP MAAT LATEN MAKEN

Het kan zijn dat een kunstwerk niet de juiste maat heeft, maar dat je het toch heel graag in je huis zou willen hebben. In zo'n geval is het mogelijk het werk voor je aan te passen zodat het wel goed past. Zo kunnen we bijvoorbeeld iets van de onder- of bovenzijde afhalen, waardoor het minder hoog wordt. Of een randje aan de zijkant er af, zodat het minder breed is.

Op deze manier kun je een werk smaller maken, een langwerpig doek vierkant maken of er een detail uit halen en daar een giclée van maken. Met een maatwerk gicléé kun je precies die uitstraling creëren die past bij jouw inrichting en sfeer.

Of een werk geschikt is om te vermaken hangt van meerdere factoren af. Niet elk giclée is namelijk geschikt om aan te passen. De volgende punten dienen in acht te worden genomen bij het aanpassen van een doek.

 

  • Het formaat moet groot genoeg zijn. Immers zal het altijd kleiner worden dan het origineel.
  • De kunstenaar moet akkoord zijn. Sommige kunstenaars willen niet dat hun werk anders wordt, dan hoe zij het bedoeld hebben. Wij respecteren dat en zullen dan ook altijd om een toestemming vragen.
  • Het vermaken tot twee- of drieluik kan alleen bij een deel van de collectie. Onderaan lees je hier meer over.
VOORBEELDEN
FORMAAT LATEN AANPASSEN

Hetzelfde kunstwerk, maar dan groter of juist kleiner... Het kan net dat verschil maken tussen perfect passend of 'net niet helemaal'.

In overleg kunnen we een giclée of fine art print in een ander formaat af laten drukken. Hierbij is het formaat van het originele werk bepalend voor de mogelijkheden, want een werk dat oorspronkelijk op een klein doek geschilderd is, kan nooit groot worden. Het zou dan te veel opgeblazen worden, oogt korrelig en je mist de detaillering. Een groot werk kleiner maken is natuurlijk wel mogelijk.

Van een deel van onze collectie is het mogelijk om uitsnedes of maataanpassingen te doen. Voor een ander deel geldt dat we eerst overleggen met de kunstenaar en/of kunstdrukkerij voor toestemming, want niet elke kunstenaar wil dat we er de schaar in zetten.  Wil je een werk in een aangepast formaat, dan neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

NAAR TWEE- OF DRIELUIK OMZETTEN

Van giclées zijn ook twee- of drieluiken te maken, maar het heeft wel iets meer haken en ogen.

Want ook bij een meerluik wil je immers dat de afbeelding aan de voorzijde nog steeds mooi doorloopt. Een canvasdoek wordt altijd op een spieraam gezet, waarbij de zijkant om het hout heen geslagen wordt. Zou je een doek in stukken knippen en elk stuk afzonderlijk weer opspannen, dan ga je een deel van de afbeelding aan de voorzijde missen. Om dit te voorkomen zullen de zijkanten van elke uitsnede afzonderlijk gespiegeld moeten worden en laten we elke uitsnede apart drukken.

Van een deel van de collectie kan bij de kunstdrukker een uitsnede op maat besteld worden en blijven de kosten relatief laag. Bij de andere giclées is het alleen mogelijk als we hetzelfde doek in meervoud bestellen en elk doek dan afzonderlijk op maat knippen. Daarnaast moet de kunstenaar zelf akkoord zijn. Neem daarom contact met ons op voor de mogelijkheden en een prijsopgave vooraf.

UITSNEDE LATEN MAKEN

Als je een uitsnede van een doek wilt laten maken is het goed om vooraf te bepalen hoe de vorm en het formaat moeten gaan worden. Je kunt hierbij met schilderstape de contouren op je muur zetten en deze maten opmeten. Mail deze vervolgens aan ons door, samen met de naam van het giclée of de kunstenaar waar je voorkeur naar uit gaat. Desgewenst kun je ook de foto van je huiskamer met daarop de betreffende wand meesturen.

Wij zullen op de computer het gewenste giclée aanpassen naar het door jou gewenste formaat en deze preview aan je doormailen. Je krijgt dan een indruk van hoe het zal gaan worden of kan beter kiezen indien er meerdere variaties mogelijk zijn.