ATELIERWERK

Bij Vorm & Leegte doen we veel meer dan alleen maar het klaarmaken van giclées!

Dankzij onze eigen lijstenmakerij, de aandacht en het ambachtelijke vakmanschap van Emilia en de liefde die we stoppen in het klaarmaken van elk kunstwerk zijn we in staat om veel meer services te bieden. Hieronder tref je de belangrijkste:

Opspannen (canvas) doek

Of je nu zelf iets gecreëerd hebt, iets op vakantie hebt gekocht of misschien wel cadeau gekregen hebt, elk schildersdoek verdient een mooie plek aan de wand! Je bent van harte welkom langs te komen met jouw kunstwerk en kunnen het dan voor je opspannen op houten spielatten zodat het daarna klaar is om op te hangen. Wil je er ook nog een passende omlijsting omheen, dan is dat ook geen probleem.

Klik hier om jouw werk te laten opspannen.

Maatwerk giclées

Soms zie je een giclee, maar is het net niet de juiste maat. Maar wat graag zou je het dan aangepast willen hebben naar een smallere of minder hoge versie. Voor een deel van de collectie geldt dat we het op maat kunnen laten maken zodat het past bij jouw wensen. Ook speciale opdrachten zoals het creëren van een twee- of drieluik is iets waar we onze hand niet voor omdraaien.

Op de pagina maatwerk giclées vind je meer informatie.

Inlijsten foto's, aquarellen, giclées op art paper e.d.

Giclées worden niet alleen op canvas geprint, maar ook op art paper. Voor een superstrak resultaat kunnen we dit opplakken op foamboard of op houtpaneel. Daarmee krijgt het stevigheid en is het meteen klaar om ingelijst te worden.

Naast giclées kunnen ook foto's, etsen, aquarellen of andere papieren kunstwerken ingelijst worden. Naar keuze met een passe-partout er om heen en een glasplaat voorlangs. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Passepartout werk

Om je kunstwerk meer allure te geven is het mogelijk deze te voorzien van een passe-partout. Passe-partouts zijn er in heel veel kleuren, waardoor je er een persoonlijke stijl en sfeer mee kan maken. We snijden ze met de hand op maat, zodat we het kunnen aanpassen op jouw wensen. Met een passe-partout kun je zelfs een klein kunstwerkje een groots effect meegeven.

Kom bij ons langs (op afspraak) voor advies op maat.

Vernissen

Soms heeft een kunstwerk extra bescherming nodig, omdat het bijvoorbeeld in de keuken, kinderkamer of werkruimte komt te hangen. In zo'n geval is het raadzaam het te laten vernissen zodat het beschermd wordt tegen vuil en vette vingers en ook weer schoongemaakt kan worden.

Vernis kan in mat, zijdeglans of hoogglans aangebracht worden. Door deze verschillende mogelijkheden kan de vernislaag zelfs onzichtbaar aangebracht worden, maar wil je juist graag een 'vintage look', dan is dat ook mogelijk. Op de pagina vernissen vind je alle mogelijkheden.

Reparaties

"Ojee.... er zit een beschadiging op mijn mooie kunstwerk." Dat kan gebeuren en is natuurlijke vreselijk jammer, maar denk nu niet meteen dat alles verloren is. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt en kunnen zowel het doek als de lijst in veel gevallen opgeknapt worden.

Heb je een giclee of ander kunstwerk waar een beschadiging op zit of een kapotte lijst, maak dan een afspraak om ermee langs te komen en we bekijken in overleg wat er mogelijk is.

Lijsten op maat

Het voordeel van een eigen lijstenmakerij is dat we de meeste lijsten precies pas op maat kunnen maken. En dankzij de samenwerking met diverse andere gespecialiseerde ambachtslieden kunnen we zelfs omlijstingen laten maken die zo uit het museum lijken te komen. En vind je het niet in ons standaard assortiment, dan maken we een lijst natuurlijk in een speciaal voor jou aangemaakte kleur zodat het precies past bij de rest van je interieur.

Je bent van harte welkom voor een bezoek aan onze lijstenmakerij, maar wel graag op afspraak, want anders kun je zomaar voor een dichte deur staan en dat zou jammer zijn.

Persoonlijk advies

Kunst kiezen, een omlijsting erbij kiezen... het kan allemaal behoorlijk lastig zijn.

Wil je graag iets moois in je huis maar kom je er niet goed uit? Maak dan vrijblijvend een afspraak met ons. Het is daarbij handig om wat foto's van je interieur mee te nemen, zodat we een indruk hebben en beter met je mee kunnen kijken.