Een lijst in je eigen kleur

Hoe leuk is het als je een lijst om je giclée heen laat zetten, die helemaal precies matcht met je interieur. Of misschien wil je wel een bepaalde kleur uit het schilderij zelf benadrukken en daar een lijst in laten maken. Omdat bij ons (bijna) alles met de hand gemaakt wordt is het ook mogelijk een lijst voor jou in een unieke kleur te maken.

Kleuren mengen

We mengen de kleuren zelf tot we een tint hebben die precies past bij het kunstwerk, of we maken gebruik van een kant en klare kleur, als jij bijvoorbeeld een bepaald (RAL)kleurnummer wilt. Zo kun je bijvoorbeeld een kleur van de wand weer terug laten komen in de omlijstingen van jouw kunst.

  • Het kleuren van een lijst kan met een pigment op wasbasis, waarbij je de houtnerf blijft zien. Dit is de meest natuurlijke manier van kleuren en is naast goed voor de gezondheid ook vriendelijk voor het milieu. Op de foto's zie je hoe dit er uit ziet.
  • De andere manier van kleuren is lakken of spuiten, waarbij de verf dekkend wordt aangebracht. Ofschoon we hierbij wel ook altijd gebruik maken van een verf op waterbasis is dit wel iets minder natuurlijk dan inwassen.
Persoonlijke keuze

Wat jouw keuze wordt hangt heel erg af van welk effect je er mee wilt bereiken en waar het bij moet gaan passen. Let daar bij ook op de rest van je interieur. Is dat strak en glad afgewerkt of zie je de natuurlijke structuren wat meer. Een mix & match van glad en structuur kan ook erg mooi zijn, als je de verschillende items in completerende kleuren doet.

Leuk idee? Neem contact met ons op voor nader advies en een prijsopgaaf op maat.