Het grote gebaar

Een speciaal interieur nodigt ook uit tot het maken van een statement in de kunst. De finishing touch kun je bereiken met het kiezen van een groot formaat artwerk in kleuren die matchen met de rest van de kamer.

In dit voorbeeld zie je het bekende klassieke meesterwerk La Primavera van Sandro Botticelli in een zeer groot formaat aan de wand van een moderne industriële woonkamer. De grootte past goed bij de andere interieurstukken en is daarmee in verhouding. Vaak zijn mensen bang om een groot gebaar te maken, maar die angst is ongegrond. Juist met een groot gebaar kun je een inrichting helemaal afmaken.

Let goed op de kleurstelling

Als je grote werken in je kamer, studieruimte of andere ruimte ophangt is het des te belangrijker te letten op de kleurstelling. Zorg ervoor dat er minimaal twee kleuren in dezelfde toon zijn als andere items in de ruimte en ook dat het een goede verbinding maakt met de wand waarop het artwerk komt te hangen. Als je handig bent met de computer kun je een foto van je kamer samen met het gewenste kunstwerk naast elkaar op het scherm plaatsen. Je kan dan goed zien of het combineert en of de stijl ook past. Durf hierbij 'out of the box' te denken en zet ook eens een kunstwerk in je scherm die je in eerste instantie niet zou kiezen. Wie weet verras je jezelf!