Durf anders te zijn met niet alledaagse kunst

Juist met niet alledaagse kunst kun je een prachtig statement maken in je interieur. Durf eens buiten de gebaande paden te gaan en kies voor niet-alledaagse kleuren, een bijzondere vlakverdeling of een onderscheidende schilderstijl.

In dit voorbeeld zie je een paars kunstwerk van Walter Brems met een portret van twee vrouwen. Het werk is geschilderd met een klassieke touch en schilderstijl, maar is daarentegen opvallend modern door de buitengewone vlakverdeling en de toevoeging van enkele abstracte elementen. Dit werk draagt als titel 'Zich verbonden voelen' en valt op door zijn royale formaat van 90 x 90 cm.

De impact van kleur

Doordat hier gekozen is voor een kunstwerk met een paarse kleur, zie je ineens de hele kamer tot leven komen. Waar het eerst nog een redelijk algemeen stijlvolle inrichting betrof, krijg je door de toevoeging van kleur ineens een zeer persoonlijke sfeer. Kunst met kleur toevoegen aan je interieur kan wonderen doen. Vind je je kamer nu nog een beetje saai? Durf dan eens anders te zijn en gooi er een kleur tegenaan. Met een beetje lef en het kiezen voor niet alledaagse kunst kun je prachtige resultaten behalen.

Het effect van een sterke vlakverdeling

In deze kamer waren al veel mooie elementen aanwezig, zoals een ruwe stenen muur, een bijzonder gevormd houten tafeltje en robuuste balken aan het plafond. Toch voelde het niet af en vloog de aandacht alle kanten op en kwam niets echt goed tot zijn recht. Door voor kunst te kiezen met een sterke vlakverdeling, word je blik naar het kunstwerk geleid en zie je dat de rest ook ineens op zijn plek valt. Niet alledaagse kunst kan dan ook het juiste verschil maken.