Zomerse kunst kiezen

Ben jij ook zo gek op de zomerzon? Genieten op een terrasje met wat vrienden of rustig slenteren door de straten van het dorpje op je vakantieplek.

Hoe leuk is het dan als je iets in je huis ophangt wat je steeds weer herinnert aan die heerlijke zomer en waar je zelfs in de winter een warm en blij gevoel van krijgt. Met een zomers kunstwerk aan de wand kun je het hele jaar door genieten van het zomergevoel. Wat die zomerse gevoelens geeft leggen we graag aan de hand van enkele pronkstukken uit.

Warme kleuren geven een zomers gevoel

De titel van dit eerste werk is Colore del Afrika en dat zegt eigenlijk al genoeg. Als je naar dit werk kijkt, is het alsof je op de steppes van het Afrikaanse land rondwaart. En als er een Masai uit het doek tevoorschijn zou springen zou je misschien niet eens verbaasd zijn.

Op dit kunstwerk zie je de zomerzon terug in de warme kleur geel. Geel is de kleur van de zon en bij uitstek een kleur die een zomers gevoel geeft. De abstracte weergave doet denken aan de hete aarde, de warme rotsen en de ongerepte natuur. Dit werk is gemaakt door Isolde Folger en is in meerdere formaten leverbaar.

Kies bloemen die in de zomer bloeien

Een echt zomergevoel krijg je bij uitgestrekte Franse landschappen zoals hier op het werk Provence van Ton Dubbeldam. De rode klaprozen op de voorgrond en de gebruikte kleuren maken dat je direct een zonnegevoel krijgt als je er naar kijkt. Hier zijn het in hoofdzaak de bloemen die dat veroorzaken.

Als je kunst kiest waarop bloemen zichtbaar zijn die in de zomerperiode bloeien krijg je direct een associatie met de zomerzon. Klaprozen, zonnebloemen, pioenen of ridderspoor... zijn allemaal bloemen die een blije zomerse ervaring geven.

De beleving van de zee

Gele stranden, een kalme zee en dat in combinatie met het sprankelende licht van de ondergaande zon geeft vrijwel altijd een zomerse ervaring. Op dit werk zie je ook nog een oud vissersbootje op het strand liggen wat de zomerbeleving versterkt. Een opvallend detail is dat je het licht van de zon op vrijwel elke plek op het doek terug ziet.

Dit kunstwerkje draagt de titel Boat on the Shore en is een creatie van Eric Erwin. Het is net of je het warme zand daadwerkelijk onder je blote voeten voelt!

Zomerse vrolijkheid

Felle kleuren geven als vanzelf een zonnige uitstraling. Hier zijn ze bijeengebracht in een abstracte voorstelling. Vind je ook niet of het lijkt dat er licht door de kleuren schijnt, waardoor het zonnige geel nog intenser ervaren wordt?

Dit kunstwerk is van Heleen van der Tuin en draagt de titel Mensfiguren.

Het zonnetje in huis halen

Misschien heb je ook zin gekregen om het zonnetje in huis te halen en je kamer op te vrolijken. Kijk eens in onze collectie. Je kunt bijvoorbeeld een selectie maken op basis van kleur of onderwerp en zo snel vinden wat je zoekt. In elk geval wensen we je een mooie zomer met veel zon en plezier en als je op vakantie gaat geen last van files op de weg of op het vliegveld. Tot de volgende keer.


Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?