Nieuwe Helmantels in de collectie

Deze winter zijn er maar liefst vier nieuwe giclées van meesterschilder Henk Helmantel verschenen. Warme kleurtonen, weergaloze precisie en detaillering en een sublieme schaduwwerking kenmerken ook deze nieuwste werken.

Het zijn allen stillevens, waarbij er op twee werken het mooie oude verweerde romeinse glas prijkt met zijn bijzondere groene kleur. En op de andere twee stillevens zien we het resultaat van een rijke oogst uien en perziken.

Door de jaren heen zien we steeds meer verfijning in het werk van Helmantel. Als je bijvoorbeeld de schaal met perziken bekijkt is het alsof je het zachte velletje van deze vrucht al onder je handen voelt. En ook het Romeinse glas met de tomaatjes ademt een zachtheid die ons de enigszins verweerde structuur van het glas voelbaar laat beleven.

Het werk van Helmantel leent zich ook uitstekend om onderling te combineren. Op de foto zie je bijvoorbeeld het romeinse glas en de hazelaarkatjes samen aan de wand hangen. Maar in zijn uitgebreide collectie zijn veel meer prachtige combi's te maken!

Helmantel's nieuwste werken zijn:

Romeins glas met tomaatjes - Henk Helmantel - giclee op canvas
Stilleven met perziken - Henk Helmantel - giclee op canvas
Hazelaarkatjes - Henk Helmantel - giclee op canvas
Uienstilleven met grote fles - Henk Helmantel - gicleekunst
Uienstilleven met grote fles - Henk Helmantel - gicleekunst

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?