De ‘fascinating faces’ van Manrov

Er is een kunstenaar die op zo'n bijzondere wijze gezichten weet te portretteren dat we er graag extra aandacht aan geven in ons blog. Deze kunstenaar heet Manrov en hij weet in zijn schilderijen de theatrale beleving van het toneel naar voren te brengen. Zijn collectie 'fascinating faces' doet vermoeden dat zijn theaterachtergrond als decorbouwer hier aan ten grondslag heeft gelegen en zich uitdrukt in kunst die vernieuwend en anders is.

Wat de 'fascinating faces' van Manrov zo bijzonder maakt is de belijning en het spel van licht en donker. Het is alsof je aldoor op een ander been gezet wordt als je naar de geportretteerde dames kijkt. Het subtiele lijnenspel wat in veel van zijn werken te zien is, maakt dat de voorstellingen een licht surrealistisch karakter krijgen. Tegelijkertijd wint het aan schoonheid en aan kracht. De gebruikte structuren geven extra diepte en openen nieuwe dimensies in de gezichten.

De licht en donker nuances maken de werken spannend en mystiek. Delen van het gezicht komen naar de voorgrond en andere delen lijken op te gaan in de donkerte, waardoor elk portret fascinerend is om naar te kijken. Wie kunst van Manrov aan de wand hangt weet zeker dat daarmee een statement gemaakt wordt. Het zijn eye-catchers die je interieur laten stralen op een manier die onverwachts krachtig intrigerend is.

De portretten van Manrov zijn ontstaan in een combinatie van fotografie, digitale beeldbewerking en handmatige inkleuring. Nieuwe technieken worden hier door hem op een hoog niveau bijeen gebracht en resulteren in kunst die fascineert. Zijn mooiste 'fascinating faces' zijn ook als giclée beschikbaar en leveren we op canvas, geheel opgespannen op een houten frame en naar keuze ingelijst. Elk werk is in meerdere formaten beschikbaar.

Wie de hele beschikbare Manrov giclée collectie wil bekijken klikt hier.
Wie liever Manrov zelf wil ontmoeten en doet er goed aan zijn galerie in München te bezoeken. Meer info daarover vind je op zijn eigen website.

 


Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?