MANROV

Gezichten waar je bij stil blijft staan

De kunst van Manrov is typische hedendaagse kunst waarbij gebruikt gemaakt wordt van zowel oude als nieuwe technieken. Aan zijn portretten kun je niet voorbij lopen zonder dat je je even omdraait. De kleuren, expressie en levendigheid in deze gestileerde, strak uitgevoerde kunstwerken is opvallend. Is het een foto? Is het een schilderij? Is het expressionisme? Is het minimalisme? Deze Müncher kunstenaar… lees meer

De kunstwerken van Manrov zijn in meerdere formaten verkrijgbaar,
allen uitgevoerd als hoogwaardig giclée
op canvas.


Toont alle 6 resultaten


 

Over Manrov

De Münchener kunstenaar Manrov is actief als fotograaf en kunstschilder en heeft deze beide disciplines in geheel eigen, volstrekt unieke stijl samengebracht. Zijn inspiratie haalt hij uit het expressionisme, waar de uitdrukking van het kunstobject vooraan staat.

 

Gezichten waar je bij stil blijft staan, die fascineren, intrigreren
en een nieuwe dimensie in bewustzijn lijken te openen.

Esthetische manipulatie

Manrov maakt zwart-wit foto’s die hij vervolgens transformeert door middel van esthetische manipulatie. Elke foto wordt met de hand nabewerkt, overgeschilderd en wordt hierbij gecombineerd met verschillende andere materialen en een uitgekiend kleurenpalet. Structuren en patronen die hij in het dagelijks leven tegenkomt zijn hierin zijn leidraad en uitgangspunt.

Het nieuw ontstane beeld wordt vervolgens opnieuw gedigitaliseerd en vervolmaakt. Een kunstwerk van Manrov is pas klaar als het een samenhangend geheel is geworden, waar het geportretteerde gezicht de kijker al boeit zonder dat je daadwerkelijk het gezicht zelf ziet.

Bio

Manrov werd in 1951 in Saksen geboren en woont sinds 1972 in München. Een groot deel van zijn leven is hij succesvol geweest als decorontwerper en affichekunstenaar bij verschillende theaters. Sinds 2004 is hij zelfstandig kunstenaar en wijdt hij zich volledig aan de fotografie en schilderkunst.

bekijk de collectie

 


 

Website van Manrov: manrov.de

 

Sluit filters
Materiaal
Formaat