Laat je doek opspannen

klaar om op te hangen

Een (canvas) doek laten opspannen

Heb je een mooi schildersdoek liggen, een gebatikt kleed, of een ander kunstwerk van stof en je wilt dit graag aan je muur hebben hangen. Dan kun je het bij ons op laten spannen op een houten frame. Het voordeel van opspannen is dat het daarna klaar is om aan de muur te hangen, maar ook kan het dan eenvoudig in een mooie lijst gezet worden.

 

Hieronder kun je jouw opspanopdracht invullen

Kies het opspanformaat*

GROOT FORMAAT

Jouw formaat is groter dan we met standaard vervoer kunnen verzenden. Kies hierboven bij het opspanformaat 'opspannen extra groot' als je het wilt laten verzenden.
vul de gewenste maten in

op standaard frame, 2 cm dik
op extra dik frame, 4,5 cm dik
onderaan deze pagina tref je uitgebreidere informatie over de verschillen in spieramen

De Vorm & Leegte kwaliteit

  • latten die niet kromtrekken
  • FSC gekeurd hout
  • bij grote maten plaatsen we een tussenlat of kruis
  • bij extra grote kunstwerken worden ook extra brede latten gebruikt
  • klaar om op te hangen of naderhand in te lijsten
Opspannen op standaard frame

Standaard spannen we jouw kunstwerk op een spieraam van 2 cm dikte op. Deze dikte biedt goede stevigheid en past bovendien goed in de verschillende baklijsten en in de sierlijsten voor canvas.

Deze spielatten zijn 4,5 cm breed of 6,5 cm breed. Bij de kleine tot midddelgrote frames gebruiken we de smallere latten en voor de grotere frames worden de bredere latten gebruikt.

Afhankelijk van het uiteindelijke formaat van het frame plaatsen we soms voor de versteviging een extra tussenlat of een setje van twee kruislatten. De mooie afgeronde zijkanten van deze latten zorgen ervoor dat het doek mooi vrij komt te liggen en goed is uit te spieën met de hoekspietjes.

Opspannen op extra dik frame

Stel dat je een kunstwerk hebt dat je meer impact wil geven dan kan het mooi zijn om voor een zwaarder frame met meer dikte te kiezen. We gaan het dan voor je opspannen op museumlatten van 4,5 cm dikte. Het doek komt hierdoor meer naar voren (bijna 5 cm vanaf de muur). Een extra dik frame, ofwel museumframe is ideaal als je het werk zonder lijst wilt ophangen of het in een extra diepe baklijst wilt laten zetten.

Voorwaarde is wel dat het doek voldoende materiaal aan de randen moet hebben, immers moeten de zijkanten van het frame bedekt kunnen worden, maar ook moet er nog wat overblijven om het aan de achterkant vast te kunnen zetten. Een randbreedte tussen de 8 en 10 cm met daarin een spiegel of doorloop van de afbeelding van minimaal 5 cm is nodig om een echt mooi resultaat te krijgen.

Persoonlijk advies

Twijfel je of je jouw doek op standaard - of museumlatten wilt? Weet je niet of jouw doek voldoende ruimte aan de randen heeft?
Wij kunnen het in te lijsten werk vrijblijvend voor je beoordelen en je een passend advies geven.

Maak dan een afspraak

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Wil je meer info of heb je advies nodig? Ik kijk graag met je mee.