EIGENTIJDS FIGURATIEF

Toont 1–18 van 164 resultaten

Advies nodig?
Een telefoontje kan wonderen doen, bel 0594-631180.

Over de Eigentijdse Figuratieve Kunst

In deze 21e eeuw zien we vrijwel alle stijlen en schildertechnieken voorbij komen en een belangrijk deel daarvan is de figuratieve kunst. Dit wordt ook vaak realistische kunst genoemd omdat de voorstelling op het doek herkenbaar is. Je ziet dus waar het schilderij over gaat in tegenstelling tot de abstracte kunst waarbij de voorstelling dusdanig geabstraheerd is dat hij meestal niet meer herkenbaar is.

Bij de figuratieve kunst zie je vaak ook dat de schilder gebruik maakt van technieken uit het verleden, maar ook nieuwe materialen en technieken kom je hier tegen. Waar we vroeger veel zagen dat de kunstenaar voortborduurde op hetgeen hem was onderwezen op de academie, zien we heden ten dage dat juist het ontwikkelen van de eigen handtekening aangemoedigd wordt. Het resulteert in een breed aanbod. Enkele bekende namen zijn: Ton Dubbeldam, Theo Onnes, Michiel Schrijver, Dinie Boogaart en Erik van Ommen. Via het filter bovenaan deze pagina kun je eenvoudig de collectie per kunstenaar bekijken.

 

In deze rubriek zijn niet opgenomen:
– kunst van schilders die uitsluitend op klassiek traditionele wijze werken – deze vind je onder eigentijds klassiek
– kunst van schilders die experimenteler van aard zijn en die werken met nieuwe technieken of met mixed media – deze vind je onder eigentijds modern

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Kunstenaar
Kunststijl
Thema
Formaat
Materiaal
Vorm
Kleur