Kalverliefde

Met het zien van deze twee nieuwste kunstwerken van Theo Onnes kun je het woord kalverliefde meteen heel letterlijk nemen. Want zeg nou zelf... smelt jij niet ook een beetje weg met het zien van deze twee superlief kijkende kalveren?

Misschien heeft er ééntje je hart gestolen en misschien ook allebei. Hoe dan ook... het roodbonte kalf en het zwartbonte kalf stelen hier helemaal de show.

Kunstschilder Theo Onnes is een grote naam als het gaat om dierportretten. Alhoewel zijn oeuvre breder is dan dieren alleen, is hij met name bekend geworden door zijn sprekende portretten van koeien en kalveren. Van jong tot oud... Theo weet de karakters van de dieren te vangen. De zachtheid in een paar koeienogen, de nieuwsgierigheid van een dartel kalf of de vertedering die een jong dier bij je oproept. In sommige doeken is het net alsof de natte snuit van het dier zich voelbaar tegen je hand aan drukt.

Dat Theo een passie voor deze mooie dieren ontwikkeld heeft zijn we heel blij mee en helemaal dat er nu weer twee mooie nieuwe giclées van zijn hand verschenen. Want koeien en Theo.... dat is een combinatie die zoveel meer is dan kalverliefde! 🙂