De kracht van het passepartout

Elk kunstwerk - of het nu een klein pentekeningetje op een kladblok is, een gestileerde aquarel of een mooie ets - verdient het er een mooi passepartout om heen te plaatsen. Met een passepartout bescherm je niet alleen het kunstwerk, het geeft je kunstwerk ook meer uitstraling en een absolute meerwaarde.

De uitstraling voor je werk

Zelfs een klein werkstuk geef je een groots uiterlijk met een goed gekozen passepartout. De meeste mensen kennen het passepartout als een witte brede rand, maar dat is allang niet meer zo. Passepartouts zijn er in ontelbaar veel kleuren, waardoor er de mogelijkheid is een passepartout te kiezen die precies past bij de kleuren van jouw werk. Een goed gekozen passepartout maakt een mooie verbinding tussen kunstwerk en lijst en laat het nog meer stralen.

Handgesneden op maat

In het voorbeeld op de foto hebben we voor een klant haar twee etsen voorzien van een blauw - en een crème passepartout. De afwerking met de aluminium lijst maakt het werk af en geeft het een stylistisch en modern. Doordat we de passepartouts met de hand op maat snijden kunnen we aan nagenoeg elke wens voldoen.

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden met passepartouts zijn eindeloos. Zo kun je denken aan een dubbel passepartout met een gekleurde binnenrand of een passepartout waar twee uitsparingen in komen voor als je een duo-werk wilt laten inlijsten. Ook qua kleur kun je eindeloos variëren en de brede assortimentskeuze maakt dat maakt er altijd wel iets passends te vinden is voor jouw kunstwerk.

Wit is niet gewoon wit

Wist je bijvoorbeeld dat we maar liefst 30 kleuren wit hebben en meer dan 15 kleuren zwart? Gewoon wit en zwart bestaat namelijk niet want elke kleurtoon heeft weer net een andere uitstraling. Wit is er van helwit tot ivoor tot natuurwit en alle variaties daar tussen in en ook zwart is er in zoveel variaties van grijszwart tot diep gitzwart.

Passepartout op maat

Wil je ook een passepartout die perfect passend is en jouw werk nog meer laat stralen? Wees van harte welkom in onze lijstenmakerij voor een persoonlijk advies.


Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?