Een nieuwe compositie in bestaande lijst

Soms zit een ongeluk in een heel klein hoekje...
Een tijdje terug kreeg ik telefoon van iemand die mij vroeg of ik een nieuw giclée in een lijst wilde zetten. De pot met kwark was namelijk heel ongelukkig op de tafel terecht gekomen en met de klap spatte deze heerlijke substantie door de kamer heen. En je raad het al.... het was daarbij ook op het kunstwerk beland!

Niet poetsen op papier

Zo'n vlek op je mooie artwerk is natuurlijk niet echt fraai en deze persoon wilde dan ook heel enthousiast het vlekje wegwerken. Het natte doekje richtte echter nog meer schade aan, want het kunstwerk was van papier. En als daar geen glas voor zit dan kun je het nooit en te nimmer met vocht schoonmaken. Poetsen met een doekje heeft dan een averechts effect.

Omdat een gicléé kleurecht is wordt er bijna nooit glas voorlangs gedaan. Je behoudt dan namelijk de mooie matte uitstraling en hebt geen last van hinderlijke reflecties. Maar als je het op een plek ophangt waar het vies kan worden is glas wel aan te bevelen. En dat hoeft niet lelijk te zijn.... er zijn namelijk ook hele luxe soorten glas met een superheldere doorkijk (bijvoorbeeld museumglas) waar je nauwelijks reflectie op ziet. We bieden je graag een passende oplossing.

De oplossing voor de kwark

Maar even terug naar de klant. Deze besloot zijn mooie Helmantel giclée te laten vervangen door een andere met dezelfde afmetingen. De keuze kwam daarbij op deze mooie Compositie in rood en ik ben voor hem aan de slag gegaan. Het oude giclée is uit de lijst gehaald en deze nieuwe is er in gezet. En toen nog net even een foto'tje gemaakt voordat het de lijstenmakerij verliet, want natuurlijk waren we ook deze keer weer trots op het resultaat!


Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?