THEO ONNES

aansprekende kunst van het Groninger platteland

De Groningse beeldend kunstenaar Theo Onnes heeft naam gemaakt met zijn sprekende koeienschilderijen. De ogen die je aan kijken en de unieke uitdrukking van ieder dier weet hij te vangen op het doek. Tegenwoordig schildert hij ook veel landschappen… lees meer
.

Deze kunstwerken van Theo Onnes zijn uitgevoerd als giclée op canvas.
Elk werk is gelimiteerd in oplage en is voorzien van een gesigneerd certificaat.


Toont alle 15 resultaten


Over Theo Onnes

Of het nu om een klein of groot portret gaat, menig koe heeft Theo Onnes voor altijd in de verf vereeuwigd. Met een unieke handtekening is hij bekend geworden van zijn sprekende schilderijen van o.a. koeien en geiten. Tegenwoordig verschijnen er steeds meer landschappen van zijn hand, vaak van de uitgestrektheid van het platteland, maar soms ook van een stukje Groningen stad.

Geschiedenis

Theo is geboren (1957) in een gezin met 5 kinderen. Al vroeg in zijn leven was de liefde voor het schilderen daar. Zijn opa schilderde prachtige zeelandschappen en net als zijn vader Minne en zus Gerda raakte hij daardoor zo geïnspireerd, dat hij besloot ook zelf het penseel ter hand te nemen.

Opleiding en werkwijze

Zijn keuze gaf hij onder andere gestalte door zich aan te melden bij de Academie Minerva en daar de opleiding tot kunstschilder te doorlopen. Hij studeerde in 1999 af.

.

Door de natuur in te gaan, en de dieren in hun eigen omgeving gade te slaan ontstaan zijn schilderijen op natuurlijke wijze. De gevoelens van schoonheid en ontroering die de natuur geeft vormen voor hem de bron van inspiratie. Hij vindt het leuk om de dieren op het doek vervolgens in een onverwachte omgeving weer te geven waardoor er altijd een spannende vrolijke touch in zijn werk aanwezig is. Ook haalt Theo inspiratie uit de zee en het waddeneiland Schiermonnikoog, alwaar hij als kind al regelmatig kwam. Zijn oeuvre bestaat uit dierenportretten, stadsgezichten en landschappen.

Eenrum

Momenteel woont hij samen met Ankie in het Groninger dorpje Uithuizen. Hier heeft hij zijn atelier en runt zijn vrouw Ankie een galerie, annex kunstuitleen.

bekijk de collectie


Meer weten van Theo Onnes?
Zijn website is: theoonnes.nl

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden