De muze komt uit zee

Er is een kunstenaar die met zijn werk zo sterk tot de verbeelding spreekt, dat ik er graag een apart blog aan wijdt: Michiel Schrijver!

Hoe langer je naar het werk van Schrijver kijkt, des te geïnspireerder je er door zult raken. Elk doek is als het binnenstappen in een nieuwe wereld. Een wereld waar we nog mogen dromen, ons verwonderen en het helemaal goed is om kind te zijn. Een wereld waarin we mogen genieten van de zon, de zee en de vreugde van het leven. Een wereld die jou en mij uitnodigt om er aan deel te nemen.

Over het werk van Schrijver is ook een boek verschenen, genaamd 'De muze komt uit zee'. Heerlijk om door te bladeren, meer te weten te komen over de achtergronden, de totstandkoming van zijn werken en je te verheugen op misschien wel een giclée van Schrijver die je nog hoopt aan te schaffen.

De kunst van Schrijver gaat vooral over verwondering. Met een eindeloos geduld bouwt hij zijn doeken op en doet daar net zo lang over totdat hij het gevoel heeft dat het af is. Als de eerste opzet klaar is hangt hij het werk op in zijn atelier (zelf noemt hij dat uithangen) en dan gedurende de maanden die volgen kan hij regelmatig kleine veranderingen aanbrengen. Net zolang tot het gevoel en de balans compleet is.

En dat is te zien! We nodigen je graag uit de giclées van Schrijver te bekijken. Klik hier voor het overzicht van zijn werk.