MICHIEL SCHRIJVER

De muze van de zee op het schildersdoek

Het zijn kleine droomwerelden, de schilderijen van Michiel Schrijver. Niet bestaande dorpjes en haventjes aan zee die vriendelijk aandoen en je uitnodigen erin te gaan verdwalen.

Unieke droomwerelden

De schilderijen van Schrijver zijn met geen enkele andere kunstenaar te vergelijken. Volstrekt uniek schept hij droomwerelden op het doek, die ruimte geven voor verbeelding, fantasie of even wegmijmeren. Een achteloos weggelegd boek, een circustent te midden van de huisjes of een water wat ons naar de horizon lokt. Het doet ons even ons dagelijkse vergeten en nodigt uit weg te dromen in ons eigen verhaal.

↓ verder lezen
Van schets tot doek

Michiel Schrijver is geboren in 1957 en studeerde aan de Camberwell School of Arts in Londen. Vol met ideeën tekent hij menig schetsboek vol en treft zo zijn voorbereidingen voor het grote werk. Als een schets hem naar het zin is neemt hij het over op het doek en gaat dan aan de slag. Toch is dat nog altijd een nieuw proces want gaandeweg het schilderen ontstaan weer nieuwe elementen op het schilderij en krijgt de innerlijke verwondering een gezicht.

Schrijver neemt de tijd voor zijn werk. Soms laat hij een doek wel een half jaar hangen om er af en toe toch weer even wat aan te veranderen. Pas het moment dat het naar de galerie gaat is het doek echt helemaal klaar. Dan kan er niets meer aan gedaan worden en is het het moment dat anderen er van kunnen gaan genieten.

De zee

De kunst van Michiel Schrijver lijkt altijd verbonden met de zee. Het gevoel van uitgestrektheid, de geur van de zilte zeelucht en de belofte van het water… Dit zijn de elementen die altijd voelbaar zijn in zijn werk.

Het boek

Meer over het werk van Michiel Schrijver kun je terugvinden in zijn boek ‘De muze komt uit zee’. We hebben hier ook een blog aan gewijd.

Links

Eigen website van Michiel Schrijver: michielschrijver.nl

.


Toont alle 13 resultaten


 


.

Deze kunstwerken van Michiel Schrijver zijn uitgevoerd als hoogwaardig giclée op canvas,
gelimiteerd in oplage en voorzien van certificaat, gesigneerd door Schrijver zelf.

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden