WALTER BREMS

Verstilling binnen het realisme.

De kunst van Brems is onderscheidend, uniek en met geen enkele andere kunstenaar vergelijkbaar. Zijn werken ademen een sfeer van fijngevoeligheid en stille schoonheid… lees meer


Toont alle 4 resultaten


Deze kunstwerken van Walter Brems zijn uitgevoerd als hoogwaardig giclée op canvas.
Ze zijn uitgebracht in een gelimiteerde oplage en voorzien van gesigneerd certificaat.


Over Walter Brems

Olieverf en penseel met een eindeloze dosis precisie, fijnzinnigheid en gevoel voor esthetiek… dat is het werk van Walter Brems. Kunststukjes waarin de achtergrond een even belangrijke rol lijkt te spelen, als de geportretteerde jonge vrouwen zelf.
.

Het zijn werken waarin de verstilling voelbaar is. Waarin dromerigheid en realisme elkaar ontmoeten, en waar figuratie en abstractie hand in hand gaan. Brems verstaat de kunst om de technieken en vaardigheden van de oude meesters in de sfeer van het Nu te plaatsen.

Geschiedenis

Walter Brems is geboren in 1947 in België. Hij studeerde aan het Koninklijk Atheneum te Boom, aan de Academie van de schone kunsten in Niel en aan die van Antwerpen. Hij bekwaamde zich in de tekenkunst, de schilderkunst en grafische vormgeving.

Spiegel van de ziel

In zijn schilderijen komt zijn gevoel voor esthetiek duidelijk naar voren. Beeldschone jonge vrouwen zijn de blik naar binnen gericht in een grootse abstracte omgeving  geplaatst.
Zelf zegt hij:

.

‘Ik zoek geen pure schoonheid. Ik ben op zoek naar kwetsbaarheid, naar ingetogenheid, naar schroom.’

Vaak worden zijn kunststukjes spiegels voor de ziel genoemd. Stilte is het element dat het meest zijn werk beïnvloedt en de kwetsbaarheid en puurheid van het model is daarbij bepalend voor de sfeer.

bekijk de collectie

 


Meer weten over Walter Brems?
Zijn eigen website is: walterbrems.be

Sluit filters
Materiaal
Formaat