Meesterlijk geschilderde granaatappels van Helmantel

De laatste jaren zien we een grote comeback van de klassieke schilderkunst. Steeds meer hedendaagse kunstschilders leggen zich toe op de ouderwetse technieken waarin compositie, lichtval en realisme de toon zetten. Op deze foto zien we een sfeervol vierkant meesterwerk van Henk Helmantel aan de wand bij een eettafel hangen. Het werk draagt de titel Stilleven met granaatappels op Chinese schaal en heeft een formaat van 90 x 90 cm.

Het is een kunstwerk dat gemakkelijk te combineren is in het interieur, zeker als je de volgende tips daarin meeneemt:

  1. Zorg ervoor dat minimaal 1 kleur van het kunstwerk matcht met het meubilair. In dit geval zien we dat de licht kleur in de granaatappels harmonieert met de stoelen rond de tafel en de donkere teint in diezelfde granaatappels matcht met de tafel. Op zich is hiermee de harmonie al mee gemaakt, maar we zien hier meer matches, waar je er zeker nog een paar van kunt meenemen als je een kunstwerk gaat ophangen.
  2. Het grijzige behang aan de muur heeft een lichte structuur erin en is waarschijnlijk een textielbehang. Hierdoor harmonieert het uitstekend met de beide doeken op het schilderij die de ondergrond vormen van het stilleven. Ook biedt het door de kleur een mooie rustige tegenhanger voor de warme tinten van de meubels en het kunstwerk. Kijk ook eens kritisch naar jouw muur als je een kunstwerk koopt. Misschien kan een middagje sausen of een behangetje net de finishing touch geven.
  3. De vorm van de vaas op tafel is in dit voorbeeld subliem gekozen. De ronde vorm komt weer terug in de ronde vormen van het glaswerk op het doek. En de tak in de vaas is perfect uitgezocht op kleur. Door een accessoire aan te schaffen die lijkt qua sfeer op dat wat je op het doek ziet creëer je een aangename beleving voor het oog en versterk je zowel interieur als kunstwerk.
  4. De kleur van de omlijsting... het zilver in de lijst harmonieert met het grijze behang en de metalen onderstellen van tafel en stoelen. Tevens geeft het een sprankeling aan het kunstwerk en geeft het een extra accent.

Als je het moeilijk vind om jouw kunstwerken mooi te laten matchen kun je natuurlijk de hulp inroepen van een stylist inroepen, maar ook wij kunnen je bijstaan in advies. Door het sturen van een foto kunnen we je tips aan de hand doen hoe je jouw aangeschafte gicléekunst nog mooier zou kunnen laten stralen. Maar ook als je niet goed weet wat je op moet hangen aan een bepaalde muur mag je ons mailen en we zullen je suggesties doen van kunst die passend is voor die plek.


Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?