ANGELIKA KOCH

verborgen schoonheid in het alledaagse

Bij de kunst van Angelika is het alsof je met een macro-camera door een landschap loopt. Verborgen schoonheden die aanwezig zijn in eenvoudige elementen in de natuur worden door Angelika uitvergroot in aquarel… lees meer

.

De werken van Angelika Koch bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
De giclées zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 3 resultaten


Over Angelika Koch

De aquarelkunst van Angelika Koch nodigt ons uit tot het kijken vanuit onbekende perspectieven. Even niet kijken naar de bloem, maar kijken naar het blad… naar het detail… en naar de subtiele kleuren die er in aanwezig blijken te zijn. Het zijn die details die ons uitnodigen om echt dichtbij te zijn.

.

Met de intuïtie van de schatzoeker, die het alledaagse verheft tot een kostbaarheid,
toont Angelika de schoonheid van het blad met een enkele, zacht gebogen ader.

.

De opbouw

Haar schilderwerken beginnen met een intense zoektocht naar het juiste beeld. Gewapend met camera gaat Angelika op pad en is niet tevreden met wat ze direct om zich heen ziet. Haar uitdaging is de spanning te vinden tussen afstand en nabijheid totaan het versmelten met het onderwerp zelf. En als dit eenmaal zover is, concentreert ze zich met behulp van de camera op dat wat dan tevoorschijn komt: ​​licht, schaduw, lijnen en associaties die met het blote oog zouden zijn ontsnapt.

De uitwerking in aquarel

Als het juiste beeld gevangen is gaat ze er mee naar het atelier. Daar komt de kleur om de hoek kijken. In aquarel op handgeschept papier werkt Angelika de beelden tot in de perfectie uit. Ze besteedt alle tijd en zorg aan haar wereld van nabijheid en lijkt de vloeiende aquarellen aan te moedigen om precies te zijn. Ze vangt ze op in kleine gebieden en speelt met transparanties en ondoorzichtigheid, met schaduwen, gradiënten en ruimtes en verlegt de grenzen van wat mogelijk is in aquarel.

bekijk de collectie

 


Meer weten van Angelika Koch?
Haar website is: annako.net

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden