ERIC ERWIN

Kunst met een serene rust in een romantische stijl

Hij is geïnspireerd geraakt door de rust van het Engelse platteland en is een groot liefhebber van de laat romantische kunstperiode. Dit samen is in grote mate bepalend geweest voor het ontwikkelen van zijn eigen kunststijl. Een stijl met een lichte dromerigheid en nostalgie die ergens doet denken aan vervlogen tijden… lees meer

.

Deze kunstwerken van Eric Erwin zijn uitgevoerd als hoogwaardig giclée op canvas,
en zijn leverbaar in meerdere formaten.


Toont alle 2 resultaten


Over Eric Erwin

Voor Eric Erwin is het schilderen een fantastische manier om gevoelens uit te beelden, die je zonder penseel maar moeilijk over kan brengen. De momenten van de dag, de schoonheid van de natuur, de veranderingen van licht… het zijn allemaal inspiratiemomenten die leiden tot de creatie van zijn doeken.

Geschiedenis en kunstenaarschap

Hij is geboren in 1953 in Laren en voelde al op jonge leeftijd de drang om te gaan schilderen. Het liefst schildert hij in olieverf, maar soms ook in aquarel wat voor verrassende effecten kan zorgen. In zijn eentje werken aan een schilderij is iets waar hij enorm van kan genieten.  Al meer dan veertig jaar is het zijn lust en zijn leven en gaandeweg heeft hij steeds meer zijn eigen stijl gevonden.

Hij heeft gewerkt in Canada, Frankrijk, Engeland , Griekenland, Verenigde Staten en België en is daarbij vooral geïnspireerd geraakt door de sereniteit van het Engelse landschap en de bijzondere lichtvallen die je ziet in de Provence.

Zijn stijl ademt een lichte dromerigheid en wordt daarom vaak vergeleken met de Romantische kunstperiode. De toets in zijn werken is altijd warm en sfeervol.

“Een ander moment, een andere belichting… zijn nieuwe mogelijkheden waarvan ik intens kan genieten en het daardoor ontstane nieuwe werk is dan een verlenging van die belevenis…”
– Eric Erwin

Bekijk de collectie


Shoreline van Eric Erwin aan de wand

Meer willen weten over Eric Erwin?
Zijn website is: ericerwinfineart.com

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden