ESCHA VAN DEN BOGERD

Kunst die het verleden doet herleven.

Escha schildert de oude meesters door de ogen van het Nu. Verrassende kunstwerkjes waar de klassieke schilderkunst de hoofdrol in speelt. Deze nog jonge kunstenares… lees meer


Toont alle 7 resultaten


De Escha van den Bogerd kunstwerken bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en met een kleurgarantie van 75 jaar.


Over Escha van den Bogerd

Deze nog jonge kunstenares is geboren in Den Haag en is gedurende haar schooltijd al veel met de kunst in aanraking geweest. Escha van den Bogerd zat op de Vrije School waar ze les kreeg in verschillende kunstvakken zoals schilderen, tekenen en kunstgeschiedenis.

De liefde voor de schilderkunst

Na haar school was ze al geraakt door de oude Meesters, zoals Rembrandt van Rijn, Caravaggio en Leonardo da Vinci, wat haar aanzette zich te verdiepen in de schilderkunst. Ze volgde diverse kunstcursussen door heel Europa, van Italië tot Oostenrijk tot Nederland en raakte steeds meer gefascineerd door vervlogen tijden, unieke lichtvallen en oude films die zich op bijzondere plekken in de wereld afspeelden.

Impressie en emotie

Escha neemt deze impressies mee op het doek en combineert ze met hetgeen ze ervaart in contact met de medemens. Ze heeft een unieke eigen stijl, die overduidelijk de liefde voor de historie toont. Haar eerste schilderij verkocht ze in de stad Kitzbuehel in Oostenrijk en markeerde het begin van een langzaam groeiende bekendheid. Ze maakte reizen door het Midden Oosten, Azie, Europa, de Verenigde Staten, Australie en Nieuw Zeeland, alwaar ze meerdere jaren is gebleven. Meerdere tentoonstellingen in galeriën in het hele land volgden. Dat resulteerde in opdrachten vanuit Japan, Europa en de Verenigde Staten voor het maken van wandschilderingen en portretten.

Poëtische figuratieve abstractie

Escha van den Bogerd past een schildertechniek toe waarbij abstractie en figuratieve beelden met elkaar worden gecombineerd en elkaars effect versterken. Ze is een kunstenares met een uitzonderlijke intensiteit. Haar dynamische en poetische abstracties, naakten en gezichten tonen een diepe gevoeligheid en een grote emotionele kracht. Haar acrylschilderijen zijn vitaal in benadering en detail en schitterend van kleur en stralen een aura van spiritualiteit uit, hoewel de formele kenmerken ervan volledig in de eigentijdse Europese traditie geworteld zijn.

bekijk de collectie

 


 

Meer weten over Escha van den Bogerd?
Haar eigen website is: eschasgallery.com

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden