HAN MES

Schilderijen met een verhaal


Han Mes is geboren in Koog aan de Zaan in 1936. Ze heeft een groot deel van haar leven in Amsterdam doorgebracht en is later naar Bergen verhuisd.

Haar opleiding heeft ze genoten aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Ze is een kunstenaar in hart en nieren, die niet alleen zelf wonderschone voorstellingen weet te maken, maar ook een grote liefde heeft voor de klassieke kunst en dan met name die van de middeleeuwen.

Hoe de middeleeuwse kunst het hart van Han Mes beroerde

Na haar opleiding vertrok ze met een beurs van de Franse staat naar Parijs. Ze bezocht daar veel musea en kon daar uren en uren genieten van al het moois haar voorgangers hadden gemaakt. Gaandeweg werd de liefde voor de middeleeuwse kunst steeds groter en vooral ook de er in aanwezige symboliek beroerde haar hart.

“Als je moet gaan denken wat een schilderij is kom je er nooit achter.”
– Han Mes

.

↓ verder lezen
Een eigen stijl

Geïnspireerd door al dit moois ontwikkelde Han Mes een eigen beeldtaal. Haar stijl is uniek, dromerig en fantasievol waarin zowel de symboliek, de klassieke schilderkunst alsook het moderne kleurgebruik allemaal een plek hebben. In haar oeuvre zien we vaak licht mystieke kleine voorstellingen van figuren in landschappen.

Van realisme naar helderheid en licht

Vanaf de jaren ‘70 zijn haar doeken groter en is de stijl minder realistisch. Ze gebruikt dan een sober en donker palet en het accent komt meer te liggen op sfeer. Later maken de sombere tinten plaats voor heldere kleuren en licht. Portretten en figuren in ondefinieerbare ruimtes vormen dan het hoofdthema.

Links

Website van Han Mes: hanmes.nl

.


Toont alle 2 resultaten

 

De kunstwerken van Han Mes zijn uitgevoerd als hoogwaardig giclée op canvas,
uitgebracht in een gelimiteerde oplage en voorzien van certificaat.

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden