HENG LI

Een ontmoeting met kunstzinnigheid, mystiek en gewoon gras

Er gaat iets magisch uit van de kunstwerken van Heng Li. Waar veel kunstenaars zich focussen op het licht, lijkt Li juist de schoonheid van het donkere te vangen. De Chinese kunstenaar Heng Li is gefascineerd door gras en de eeuwige cyclus van groei en verval… lees meer

.

Deze kunstwerken van Heng Li zijn uitgevoerd als hoogwaardig giclée.
Uitgevoerd op eersteklas canvas met een kleurgarantie van
75 jaar.


Toont alle 4 resultaten


Over Heng Li

De Chinese kunstenaar Heng Li is gefascineerd door de eeuwige cyclus van groei en verval, die te zien is in de natuur om ons heen.

.

Sinds 2007 al schildert hij gras en heeft dit tot een artistiek hoog niveau weten te brengen. De schoonheid in zo iets alledaags kunnen zien, dat zich overal op de wereld bevindt en zich uitdrukt in vele hoedanigheden is voor Heng Li geen probleem. Voor zijn kunstwerken gebruikt hij verschillende perspectieven tegelijkertijd (kikker, horizon, vogel, centraal en meervoudig perspectief).

.

Het is in deze combinatie van perspectieven dat de gras-landschappen een surrealistisch karakter krijgen, waarin soms zachtheid en soms drama de boventoon voert. Het gras is in de kunst van Heng Li tot iets verworden dat onze visuele waarneming overweldigt, prikkelt en de zintuigen op scherp zet. Het laat ons op een nieuwe manier kijken, waarin onlogisch en logisch met elkaar lijken te wedijveren.

.

Heng Li’s schilderijen geven de kijker een ongebruikelijk en nieuw begrip. Net zoals iemand naar het gras kijkt, kan een goddelijke kracht van boven naar de mens kijken. In Li’s kunstwerken is altijd een expressieve sfeer en intense stemming voelbaar, die zowel mystiek als melancholisch is en ons in een transcendente staat kan laten verkeren.

.

“Begrip is voor mij de meest briljante psychologische gave van de mens en het is ook de oorsprong van alle gedachten en communicatie. Je kunt de betekenis van iets niet goed vatten zonder er een diep begrip van te hebben. En kunst is precies een manier om een veelzijdig begrip vorm te geven.”
– Heng Li

 

Heng Li is geboren in 1979 en studeerde fijne kunsten in Peking, in St. Petersburg en in Neurenberg. Hij werkt graag met acryl, waterverf en potlood. Momenteel woont hij in München, alwaar hij ook zijn studio heeft.

bekijk de collectie


Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden