HISKE WIERSMA

Portretten van een unieke wereld vol dieren en natuur

Met een licht impressionistische stijl en een knipoog naar de abstractie brengt Hiske Wiersma dieren en landschappen tot leven op het doek. Haar atelier bevindt zich in het Friese Berlikum, alwaar ze met kleur, passie en liefde voor het vak haar kunstwerken creëert… lees meer

.

Deze kunstwerken van Hiske Wiersma bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit in gelimiteerde oplage.
De giclées zijn voorzien van een gesigneerd certificaat en hebben een kleurgarantie van 75 jaar..


Toont alle 9 resultaten


Over Hiske Wiersma

In het Friese Berlikum bevindt zich het atelier van Hiske Wiersma. Deze kunstenares is geboren in 1973 en is opgegroeid in het mooie Friesland. Haar kunstopleiding volgde ze aan de Academie Minerva in Groningen.

Eigentijds impressionisme

Haar stijl is impressionistisch met licht ge-abstraheerde achtergronden. Mede door het kleurgebruik hebben haar werken een geheel eigen uitstraling. De affiniteit die Hiske voelt met het te schilderen onderwerp is bepalend voor het eindresultaat. Haar schilderijen zijn boeiend door de vaak ongewone perspectieven en uitsneden.

De ziel van het wezen

Wiersma schildert portretten (bij voorkeur van dieren) en soms ook landschappen. In een heldere, fris-Friese stijl legt Wiersma de uiterlijke kenmerken op het doek vast en streeft er hierbij naar om door te dringen tot de ziel van het wezen dat zij portretteert. Dit maakt haar schilderijen hoogst individueel.

Een wereld vol kleur

In haar collectie ontpopt Wiersma zich eens temeer als een volbloed coloriste. Witte schapen en zwarte paarden bestaan niet, want wat als wit of zwart overkomt, is in werkelijkheid een melange van wel tientallen kleuren, beïnvloed door de lichtval en de omgeving. Door deze kleurnuances mee te nemen in haar schilderwerk, weet Hiske Wiersma de afgebeelde karakters op een unieke manier tot leven te brengen.

bekijk de collectie

 


Meer weten over Hiske Wiersma?
Haar website is: hiskewiersma.nl

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden