JACQUELINE KASEMIER

Waterwerelden die de verbeelding prikkelen

De waterwerelden van Jacqueline Kasemier zijn een unieke collectie gelimiteerde kunstwerken waarin water de hoofdrol speelt. De spiegelingen en reflecties op het wateroppervlak en de verborgen schatten eronder vormen hier het uitgangspunt.

De geboren Groningse Jacqueline Kasemier schildert in de traditie van de Noordelijke Realisten. Ofschoon ze in veel onderwerpen thuis is, heeft ze zich de laatste jaren toegelegd op het schilderen van waterspiegelingen. Haar opleiding heeft ze genoten aan de Academie Minerva in Groningen en sindsdien is een gewaardeerd kunstenares binnen de kunstwereld. Ze is medeoprichter van de kunstenaarssociëteit ‘De Groninger Kroon’ en heeft 15 jaar deel uit gemaakt van het bestuur.

↓ verder lezen
Bijzondere opdrachten:

Jacqueline Kasemier heeft verscheidene bijzondere opdrachten mogen schilderen, waarin onder andere:

  • een serie portretten van Margherita Datini (Prato, 14e eeuw)
  • werken gebaseerd op de dagboeken van de 17e eeuwse Engelsman Samuel Pepys
  • hoogleraarsportretten in het Academiegebouw in Groningen
Haar werk

Haar oeuvre bestaat uit stillevens, landschappen en portretten in opdracht. De laatste jaren zien we dat een groot deel van haar werk gewijd is aan het thema water, waarin ze een wat lossere benadering hanteert.
Vijvers, vennen en de grachten rondom de Groninger borgen en boerderijen zijn de bronnen van inspiratie voor Kasemier. Ze is gefascineerd door de gelaagdheid die zichtbaar wordt door spiegeling, transparantie en werelden in en op het water. Werelden die ingekaderd worden door strakke lijnen en daarmee een spannend contrast vormen. Werelden waarin de grens tussen toeschouwer en beeld oplost en je als kijker wordt opgenomen in een diepe bewegende wereld.

Links

Website van Jacqueline Kasemier: kasemier.nl

.


Alle giclées hebben meerdere inlijstmogelijkheden.

Toont alle 4 resultaten


De kunst van Kasemier is uitgevoerd als hoogwaardig giclée in gelimiteerde oplage.
Elk giclée is voorzien van een certificaat en is gesigneerd door de kunstenaar zelf.

Lijstadvies

Bij de waterwerelden van Kasemier passen veel lijsten, en vooral zwarte lijsten in combinatie met zilver of goud doen het erg goed. Ben je avontuurlijk ingesteld dan zou je ook voor een spannendere keuze kunnen gaan door bijvoorbeeld een lijst te kiezen met een blauw of groen kleuraccent. Er is veel mogelijk en als je een giclée bekijkt zie je meteen al een aantal treffende combinaties of je kunt je eigen lijstcombinatie samenstellen.

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden