PETER VAN DER PLOEG

Kunst op de grens van water en land

Op de grens van water en land vind je de kust. Dit stukje natuur is uniek in het Nederlandse landschap en heeft zijn eigen sfeer en beleving. Het is daar waar kunstenaar Peter van der Ploeg zijn hart heeft verpand en zijn artistieke kwaliteiten tot uiting brengt. Juist hier is zoveel te zien en te beleven! Enerzijds de ruimte en oneindigheid van het water, anderzijds de invloeden van de mens die zijn sporen nalaat in de ongereptheid van het strand, de wadden, de duinen en alles daar om heen.

Met fotografische precisie

Peter van der Ploeg (geboren in 1954 te Rhenen) is een zeer getalenteerd schilder die in staat is zijn onderwerpen met een ongelooflijke precisie op doek over te brengen. Zijn werken lijken dan haast levensecht en zijn daarmee zo beeldend dat ze zeker iedereen die van zee en strand houdt kunnen bekoren.

↓ verder lezen
Mens en natuur

Het kustgebied bevat voor Peter alle dimensies waarmee hij spanning en dynamiek in zijn kunst tevoorschijn brengt. Of het nu de stilte is, de eenzaamheid of de dreiging van de elementen… Op de achtergrond is het altijd de mens – al dan niet lijfelijk aanwezig – die de veroorzaker is van die stille spanning die zo graag op het schildersdoek gevangen wil worden. Het bijzondere is dat het altijd resulteert in een harmonisch geheel, waarmee ieder werk niet alleen kracht in zich draagt maar ook rustgevend en verstillend is. .

Groots werk

Peter van der Ploeg is in 1976 afgestudeerd aan de opleiding ABK in Arnhem en woont sinds 1981 in Harlingen. Van daar uit kijkt hij over de zee met aan de horizon de waddeneilanden. Met veel plezier bezoekt hij Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en neemt de kustlijn van de Wadden of de Noordzee als onderwerp van zijn artistieke expressie. Hij werkt met acryl op paneel (vooral groot) en in elk werk zie je de relatie tussen mens en natuur terug. De giclées die naderhand van zijn schilderijen worden gemaakt zijn in een kleiner formaat en worden in een gelimiteerde oplage uitgebracht.

Links

Website van Peter van der Ploeg: petervanderploeg.nl

.


Toont alle 2 resultaten

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden