SIGURD SCHNEIDER

Liefde voor perfectie in de schilderkunst

Wie er snel aan voorbij gaat zou denken dat het foto’s zijn, maar niets is minder waar. De werken van Schneider zijn met een uiterste precisie geschilderd en zijn het resultaat van groot vakmanschap. De historie van Sigurd Schneider is rijk… lees meer

.

Van de kunstcollectie van Sigurd Schneider bieden wij een select aantal giclées.
De werken zijn uitgevoerd op hoogwaardig canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 8 resultaten


Over Sigurd Schneider

Sigurd Schneider werd in 1948 geboren in Lübeck in het noorden van Duitsland. Al op jonge leeftijd maakte hij potloodtekeningen en schreef hij verhalen, die hij vervolgens ook zelf illustreerde. Hij werkte daarbij veel met houtskool en verdiepte zich in de wereld van de cartoons.

Van stadsgezicht tot zeeslag

Zijn eerste olieverfschilderij kwam in 1971 van zijn hand en dat zette hem aan om kunstgeschiedenis te gaan studeren aan de universiteit van Kiel. Vanaf dat moment wijdde hij zich volledig aan de schilderkunst. Zijn allereerste werken waren stadsgezichten die hij in de grote Duitse steden maakte en Zuid-Europese landschappen. Zijn voorliefde voor water echter zette hem er toe aan om daar verder mee te gaan en hij verdiepte zich in beroemde zeeslagen en herschiep deze op zijn schildersdoek.

De theaterperiode

Tussen 1979 en 1985 studeerde hij ‘Theater en Regie’ aan de Theaterschool van Kiel en trad hij op bij een plaatselijke theatergroep. Deze periode had invloed op hetgeen er op zijn doeken verscheen en hij begon met veel enthousiasme tijdkritische olieverfschilderijen te maken en ontwierp posters voor bekende theatervoorstellingen in het land.

De ontmoeting met Salvador Dali

Na het afronden van zijn theaterperiode besloot deze kunstenaar zich fulltime bezig te gaan houden met het schilderen en begon hij zijn horizon en creativiteit in verschillende richtingen te verbreedden. Hij maakte studiereizen naar o.a. Amsterdam, Parijs en Londen, opende een galerie in Berlijn en verbleef drie jaar in de kunstenaarskolonie Bussana Vecchia in San Remo. In 1982 ontmoette Schneider Salvador Dali, wat een grote impact op hem had en daarmee ook op zijn schilderstijl.

Terug naar Lübeck

Tegenwoordig woont de kunstenaar weer in zijn geboorteplaats Lübeck en schildert hij indrukwekkende strand- en landschapsimpressies. Zijn stijl is zeer nauwkeurig en precies waardoor het haast een fotografische perfectie heeft. Zijn werken worden veelvuldig tentoongesteld in galerieën in Lübeck, Hamburg, Berlijn, München, Zürich, Milaan en Rome.

bekijk de collectie

.


Meer informatie nodig van Sigurd Schneider?
Zijn eigen website is: schneidergallery.com

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden