ADRIANA VAN ZOEST

leven voor de schilderkunst

Ze is bevlogen in haar vak, doet niets liever dan… en ziet schilderen als een manier van leven. Wie de kunstwerken van Adriana van Zoest ziet, kan niet anders dan concluderen dat hier een meester aan het werk moet zijn. Met een uitzonderlijk gevoel voor detail en een totale beheersing van de technieken positioneert van Zoest haar onderwerpen op het schildersdoek. Ze neemt je mee in een wereld waar het penseel de zintuigen streelt en de voorstellingen ons hart verwarmen… lees meer

.

De kunstwerken van Adriana van Zoest bieden wij als hoogwaardig giclée in gelimiteerde oplage.
Elk werk is voorzien van een gesigneerd certificaat en heeft een kleurgarantie van 75 jaar..


Toont alle 6 resultaten


Over Adriana van Zoest

Met een meesterlijk oog voor detail en een grote dosis aandacht, precisie en geduld wordt Adriana van Zoest niet voor niets fijnschilder genoemd. In een klassieke schilderstijl weet ze haar onderwerpen op dusdanige wijze te portretteren dat het bijna fotorealisme lijkt. De heldere kleuren en de gekozen onderwerpen maken het helemaal van deze tijd. De detaillering brengt met zich mee dat ze met één werk maanden bezig zijn kan vooraleer het af is. En als het dan zover is ademt het een bijzondere sfeer van ingetogenheid en realisme.

Je bent het gewoon…

Adriana is geboren in 1966 en schildert al sinds haar 16e. Ze houdt atelier in Warmenhuizen en heeft haar leven volledig gewijd aan het schilderen. Het schilderen is deel van wie ze is en ze kan zich niet voorstellen dat het anders had kunnen zijn:

“Regelmatig is mij gevraagd of ik niet liever iets anders was worden dan kunstschilder. Mijn antwoord was daarop stellig nee. Feitelijk word je geen kunstenaar. Je bent het gewoon. Het is een manier van leven.”

Anders kijken naar de werkelijkheid

Adriana van Zoest geniet inmiddels behoorlijk bekendheid met haar werk. Haar stillevens en dierportretten zijn op grote kunstbeurzen en in diverse musea tentoongesteld geweest en ook haar nieuwere werk waarbij ze dode dieren portretteert valt goed bij kunstminnend Nederland. Haar indrukwekkende tentoonstelling Post Mortem die in het Drents Museum van 2016 tot 2017 plaatsvond toont de bezieling in haar werk en laat ons op een andere manier naar de werkelijkheid kijken..

bekijk de collectie

 


Meer weten over Adriana van Zoest?
Haar website is: adrianavanzoest.nl

Sluit filters
Materiaal
Kleur
Formaat