PETER STERKENBURG

Maritieme kunst die historie doet herleven

Historische zeilschepen, VOC-schepen, havengezichten…. alles wat maritiem is, was voor Peter Sterkenburg als voeding voor de ziel. Hij voelde zich enorm thuis in het schilderen van klassieke werken waarin de zee altijd een rol speelde. Peter Sterkenburg heeft zich – na een korte periode op de kunstacademie… lees meer

.

De werken van Sterkenburg zijn limited editions,
uitgevoerd als giclée op canvas en voorzien van certificaat.


Toont alle 7 resultaten


Over Peter Sterkenburg

De Friese kunstenaar Peter Sterkenburg (1955-2000) heeft zich – na een korte periode op de kunstacademie Ubbo Emmius in Leeuwarden te zijn geweest – voornamelijk autodidactisch ontwikkeld. En dat bleef niet zonder succes.

Internationale bekendheid

Sterkenburg is zonder twijfel één van de voornaamste Nederlandse maritieme schilders van de 20e eeuw. En ofschoon zijn werk veel waardering oogstte, bleef hij zelf eenvoudig van aard en opereerde het liefst in de achtergrond. Hij had geen behoefte aan publiciteit.

Toch strekte zijn roem zich uit over de hele wereld en hij schilderde in opdracht van vele beroemde mensen en organisaties, waaronder Donald Trump, de Holland America Lijn, Smit Internationale en de Stichting Maritiem Erfgoed. Met name in de laatste jaren van zijn leven was hij zo succesvol dat zijn schilderijen al verkocht waren voordat hij ze klaar had.

Kunststijl

Door de jaren heen ontstond er een verandering in zijn kunststijl. Zijn eerste werken leken sterk op de schilderkunst van de 17e eeuw, maar later – nadat hij verschillende malen in het Verre Oosten was geweest – werden zijn schilderijen lichter van kleur en toon.

Zijn allereerste tentoonstelling was in Breukelen, maar het was een expositie in Hong Kong die voor zijn internationale doorbraak zorgde. De schilderijen aldaar werden binnen een paar week allemaal verkocht en vanaf dat moment stromen de opdrachten vanuit de hele wereld binnen.

Overlijden

In het jaar 2000 overleed hij plotseling. De ‘Stichting Maritieme Schilderijen Peter J. Sterkenburg’ -die een jaar later werd opgericht, heeft zich tot doel gesteld het werk van de kunstenaar bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

bekijk de collectie

.


Meer weten over Peter Sterkenburg?
Zijn website is: petersterkenburg.nl

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden