ALFRED HANSL

Imposante abstracte kunstwerken waar de energie van af spat.

Kleur en de polariteiten van het leven op het doek samenbrengen is waar het in de kunst van Alfred Hansl om lijkt te gaan .Met verschillende materialen en technieken weet deze Oostenrijks kunstenaar… lees meer

.

Van Alfred Hansl verkopen wij gicléewerken op hoogwaardig canvas.
Op alle werken zit 75 jaar kleurgarantie.


Toont alle 10 resultaten


Over Alfred Hansl

Voor Alfred Hansl is het schilderen een constante beweging tussen intuïtief handelen en analytisch kijken. Voor zijn kunst maakt hij gebruik van verschillende materialen en technieken. Zo wordt acryl, krijt en grafiet gebruikt om uiting te kunnen geven aan de polariteiten van de innerlijke mens: dynamiek versus rust en geestdrift versus sereniteit. Maar door ook te werken met zand, spuitbussen, spatels,  en diverse andere materialen creëert deze Oostenrijkse kunstenaar nieuwe realiteiten en werkelijkheden.

Laag voor laag

De totstandkoming van zijn werken beslaat altijd meerdere stappen en is een lang proces. Laag voor laag wordt het werk opgebouwd waarbij lagen weghalen net zo belangrijk zijn als nieuwe lagen opzetten. Het is een voortdurend koorddansen tussen wegdoen en bewaren, tussen overvloed en schaarste, een constante opbouw en dan weer opnieuw een schijnbare vernietiging.

.

“In veel werkstappen probeer ik spanning, balans en de juiste dosis energie zichtbaar en vooral ook tastbaar te maken op het doek. En als het mij van tijd tot tijd lukt om een nieuwe hoek in het labyrint van mijn ziel te ontdekken en die met schilderkunstige middelen te manifesteren, dan heb ik weer een kleine stap naar mezelf gezet.”

Geschiedenis

Alfred Hansl is geboren in 1959 in Linz en is al sinds zijn tienerjaren actief bezig met schilderen. Sinds 1994 heeft hij zijn eigen atelier in Linz geopend en in 2004 opende hij de Art & Projects galerie. Vanaf 2005 is hij als docent verbonden aan verschillende kunstacademies in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland, waaronder de bekende kunstfabriek in Wenen en de kunstacademie in Bad Reichenhall.

bekijk de collectie

.


Meer weten van Alfred Hansl?
Zijn website is: hansl.info

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden