ANDREAS JUNGK

De eenvoud van Zen

Met een meesterlijke hand verstaat Jungk de kunst om het penseel met een enkele streek een fascinerende voorstelling te laten worden. De afwezigheid van kleur, de perfecte balans tussen licht en donker en de trefzekerheid van de kunstenaar laten hier – in alle eenvoud – zien wat Zen als kunstvorm is… lees meer

.

De kunstwerken van Andreas Jungk worden uitgevoerd als hoogwaardig giclée.
De doeken zijn van een eerste kwaliteit canvas en er zit een kleurgarantie van 75 jaar op.


Toont alle 2 resultaten


Over Andreas Jungk

Kunstenaar Andreas Jungk verstaat de kunst om met een enkele penseelstreek een verhaal te vertellen. De innerlijke kracht en balans die in hem aanwezig is vertaalt zich in werk dat eenvoudig van karakter, kleur en opzet is, maar tegelijkertijd ons diepgaand terugvoert naar de eenvoud van het pure Zijn.

Jungk werd in 1956 in München geboren. Na zijn rechtenstudie aan de LMU München volgde hij vanaf 1995 lessen in zen en zenkalligrafie bij de Japanse grootmeester Kokugyo Kuwahara.

De Zen traditie

De traditie die hem onderwezen is, is niet alleen een kunstvorm, maar tegelijkertijd ook een oefening in mindfulness, zelfbewustzijn, meditatie en cultivatie van de persoonlijkheid. In de Zen is het belangrijk om je te ontdoen van alle overbodigheid en enkel en alleen het pure Zijn tot uitdrukking te laten komen. In de kalligrafische kunst onthult dan ook een enkele penseelstreek de geest, de energie en de aanwezigheid van de persoon die het doet. De innerlijke discipline en de vrijheid van hand worden in het resultaat zichtbaar.

Kunst die de puurheid toont

De kunstwerken van Jungk geven de toeschouwer ervan de mogelijkheid terug te keren naar eenvoud en puurheid. Het zijn werken die een verstilling in ons teweeg kunnen brengen, maar ook het toonbeeld zijn van de innerlijke levenskracht die in ieder mens aanwezig is. Een kracht die voelbaar is in de beweging waarmee de verf het doek heeft geraakt.

bekijk de collectie.


Flight van Andreas Junk aan de muur

Meer informatie nodig van Andreas Jungk?
Zijn website is: andreasjungk.de

Sluit filters
Materiaal
Formaat