ANTON GUSCHELBAUER

Blues is pure emotie

Moderne kunst die de sfeervolle stemmige sfeer van de Blues – een goed glas wijn, muziek van Etta James en een mooi gesprek – eer aan doet. Kunstschilder Anton Guschelbauer is bekend met zijn moderne abstracte werken. Zijn galerie is… lees meer

.

De kunst van Anton Guschelbauer bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Alle werken zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 4 resultaten


Over Anton Guschelbauer

Kunstschilder Anton Guschelbauer is bekend met zijn moderne abstracte werken. Zijn galerie is gevestigd in Mörlenbach in Duitsland.

Ofschoon je in zijn schilderijen je eigen beleving kunt herkennen, zijn het altijd wel sferen en gemoedstoestanden die de oorsprong zijn geweest van wat Guschelbauer op het doek zet.

Het gevoel van de Blues

Zo heeft hij ook een serie schilderijen gemaakt rondom het thema Blues, waarbij de kunstenaar de muziek emotioneel heeft omgezet in een abstract expressionistische kleursamenstelling. Blues is pure emotie. De muziek, het gevoel… de vertaling er van op het doek…

Guschelbauer heeft zijn ‘Blues serie’ uitgebeeld in aardse kleurtonen doorsprenkelt met een vleugje rood. Rood is de kleur die symbolisch alle menselijke emoties toont: liefde, hartstocht, woede, agressie, schaamte, inspanning, leven, passie en gevaar. De bluesmuziek heeft hetzelfde niveau voor de muzikanten, ze gebruiken het om hun gevoelens te uiten, net zoals de artiesten kleuren en vormen gebruiken.

Opleiding en Europese bekendheid

Anton Guschelbauer, is geboren in 1948 in Weinheim en voltooide eerst de opleiding tot radio-televisietechnicus en cameraman. Sinds 1979 is hij actief in de schilder- en beeldhouwkunst. In 2006 werd hij toegelaten tot de beroepsvereniging van beeldend kunstenaars in Frankfurt en in 2007 ontving hij een onderscheiding voor zijn schilderkunst. Tentoonstellingen in Italië, Oostenrijk en Duitsland begeleiden zijn artistieke pad.

bekijk de collectie

 


Meer weten van Anton Guschelbauer?
Zijn website is: atelier.guschelbauer.de

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden