BEA DANCKAERT

Abstracte kunst met voelbare passie voor het leven

Warm van kleur, intens en rijk en helemaal van deze tijd. De werken van deze Belgische kunstenares dragen een enorme levendigheid in zich en kenmerken zich door een… lees meer

.

De Bea Danckaert collectie bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Alle werken zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont 1–18 van 21 resultaten


Over Bea Danckaert

De werken van deze Belgische kunstenares kenmerken zich door een moderne abstracte stijl waarin de passie en het leven voelbaar is. Bea Danckaert is geboren in 1948 in Korbeek-Lo in Vlaams-Brabant. Ze is een schilder die emotie en dynamiek weet over te brengen en daarbij volop ruimte laat voor de verbeelding van de kijker.

De ontwikkeling

Dankaert studeerde schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Leuven. Vervolgens voltooide ze een vervolgopleiding in abstracte kunst in Brussel. Het talent van Bea is niet onopgemerkt gebleven met talrijke groeps- en solotentoonstellingen en verscheidene belangrijke kunstprijzen als gevolg. De eerste werken van haar hand waren figuratief van aard: portretten en landschappen met een fauvistische kleurstelling en penseelvoering. De latere werken werden beïnvloed door haar interesse in de moderne architectuur. Dit bleek een doorslaggevende factor op de ontwikkeling van haar stijl. Tenslotte kwam er steeds meer abstractie in haar werk en uiteindelijk werd haar werk volledig non-figuratief. Dit bleek voor Bea Danckaert de ideale manier om haar gevoelens en emoties op het doek over te brengen.

De techniek

Bea Danckaert maakt haar schilderijen op canvas. Ze maakt hierbij veelvuldig gebruik van collages en experimenteert met structuren, lagen en materialen. Ze schildert in acryl en heeft hierbij veel aandacht voor de kleurbalans en het licht. Of het nu een warm aards werk is of een koel en fris schilderij… elke creatie heeft een unieke expressie waaraan de stijl van Danckaert te herkennen is. Haar inspiratie ontstaat door de emotie van het moment, door haar liefde voor God, de mens en het leven.

De collectie

De liefde voor de schilderkunst heeft geresulteerd in een omvangrijk oeuvre. Veel werken zijn er van haar hand verschenen en verscheidene zijn ook uitgebracht in serie als reproductie. De werken die wij van Danckaert aanbieden zijn gedrukt op canvas in giclée-kwaliteit.
Bekijk de collectie.


Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden