BERND KLIMMER

Spelen met licht, spelen met materialen

Kunst maken is voor Bernd Klimmer gelijk aan een doorgaande ontdekkingsreis. Door te werken met verschillende materialen en technieken en daarmee te experimenteren worden nieuwe paden geboren en wordt de horizon verbreed… lees meer

.

De Bernd Klimmer collectie is uitgevoerd als giclée op hoogwaardig canvas
Op alle werken zit een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 2 resultaten


Over Bernd Klimmer

Kunstenaar Bernd Klimmer is een kunstenaar die o.a. bekendheid verwierf met zijn New York schilderijen, maar daarnaast al jarenlang actief is als docent aan de kunstacademie.

Geschiedenis

Geboren in 1940 in Kaiserslautern heeft deze kunstenaar een rijke loopbaan in de kunstwereld opgebouwd. Nadat hij zijn eigen opleiding tot kunstschilder heeft afgerond, stichtte hij zijn eigen kunstacademie (Reichenhall Academy), alwaar hij als leraar actief bleef. Het overbrengen van zijn vaardigheden aan jonge kunstschilders in spé, is één van de grote kwaliteiten van Klimmer. Om zijn ervaringen aan zoveel mogelijk mensen door te kunnen geven zijn er ook talrijke kunstboeken van zijn hand verschenen en gepubliceerd.

Techniek

Zijn schilderijen bouwt hij op uit verschillende materialen, terwijl hij gebruik maakt van verschillende schilderstechnieken. Klimmer werkt met acrylverf en kunsthars, met golfkarton en plamuur en combineert de schilderkunst met tekenwerk. Zijn oeuvre is herhaaldelijk tentoongesteld op exposities in verscheidene landen in heel Europa.

New York op het doek

In veel van Bernd Klimmer’s kunst geeft hij het leven van de Amerikaanse steden weer, waarin lichtgevende reclameborden lijken te concurreren met wolkenkrabbers en de vele taxi’s langs de weg. Van de stad New York zijn twee werken ook als giclée uitgebracht.

Kenmerkend voor zijn werk zijn altijd de elementen van licht die er in aanwezig zijn.

bekijk de collectie


Meer informatie nodig van Bernd Klimmer?
Zijn website is: bernd-klimmer.de

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden