CHRISTA OHLAND

Kleurrijke taferelen en landschappen om in te verdwalen

De kunst van Christa Ohland is kleurrijk met een aangename zachtheid erin. Van vrolijke bloemrijke kunstwerken tot volledig abstracte doeken is toch in ieder werk de ietwat dromerige schildersstijl van Christa Ohland herkenbaar… lees meer

.

De Christa Ohland collectie bestaat uit gelimiteerde – en ongelimiteerde werken.
Alle werken zijn uitgevoerd als giclée op hoogwaardig canvas met 75 jaar kleurgarantie.


Toont alle 14 resultaten


Over Christa Ohland

Tere dromerige landschappen en kleurrijke bloemtaferelen – met vaak een grote dosis abstractie erin – verschijnen uit de schildershand van Christa Ohland

Geschiedenis

De kunstenares is in München geboren en maakte al snel naam met haar eigen werk. Veel leerde ze door gewoon te doen en te experimenteren en zich op een intensieve wijze te verdiepen in de schilderkunst. Ze woonde seminars bij van de Europese kunstacademie van Trier, de kunstacademie Bad Reichenhall en volgde studies aan de internationale zomeracademie van Venetië.

Haar zonnebloemen in aquarel werden internationaal zeer goed ontvangen en Ohland maakte hiermee meteen naam en behoort hiermee tot één van de best verkopende vrije schilders van deze tijd.

Techniek

Het figuratieve is gaandeweg haar carrière steeds meer naar de achtergrond geraakt en Ohland legt zich momenteel volledig toe op het maken van abstract werk en grootformaat landschappen in expressieve kleuren.

Door het aanbrengen en verwijderen van afzonderlijke lagen, het werken met de spatel en het veelvuldig toepassen van de laag-over-laag techniek, modelleert ze schilderijen met een enorm diepte-effect, die op een bijzondere manier licht lijken te geven.

De beleving

De kijker wordt meegenomen naar verre horizonten om te kunnen verdwalen in de eindeloze uitgestrekte landschappen en droomwerelden. De kunst van Ohland is allesbehalve saai, want in de vurige beelden met soms mistachtige luchten ontdek je bergketens, glinsterende zonsondergangen, diepe valleien en glooiende heuvels. De kunst van Christa Ohland straalt rust en positiviteit uit, met een energie die de kijker uitnodigt zijn eigen gevoelens en gedachten de ruimte te geven.

bekijk de collectie

.


    

Meer weten van Christa Ohland?
Haar website is: christa-ohland.de

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden