ESPEN EIBORG

Doll’s don’t Cry

De eigenzinnige kunst van Espen Eiborg is razend populair bij kunstkenners en celebrities. Het zijn grote namen die zijn originele werken aanschaffen, maar gelukkig zijn er ook gicléés van zijn werk verschenen. Intrigerende vrouwenportretten in de serie ‘Doll’s don’t Cry’… lees meer

.

De Dolls don’t Cry kunstwerken van Espen Eiborg zijn Limited Editions.
Van elk origineel zijn een beperkt aantal giclées uitgebracht in een oplage van 99 stuks.
Elk giclée is voorzien van een gesigneerd certificaat.


Toont alle 6 resultaten


Over Espen Eiborg

Facebook van Espen Eiborg: espen.eiborg

De internationaal bekend kunstenaar Espen Eiborg is geboren in 1968 in Oslo. Nadat hij als 19-jarige zijn militaire dienstplicht had voltooid, zette hij de stap naar de grote wereld en begon te reizen. Er ontvouwde zich een liefde voor de grote wereldsteden, die hij tot zijn thuis maakte. Hij woonde achtereenvolgens in New York, Milaan, Dublin en Parijs.

.

In New York voltooide Eiborg de masteropleiding aan de New York School of Interior Design. Deze opleiding heeft hem een ​​bijzonder gevoel gegeven voor de interactie tussen beeld en ruimte. Ook werkte hij een tijdje bij een architectenbureau.

Kunststijl

Espen Eiborg’s eerste werken waren verlaten landschappen waarbij hij in beslag was genomen door de werking van het licht. Langzamerhand verschoof de focus van landschappen naar het schilderen van mensfiguren. Voor Eiborg is deze verschuiving niet een ommezaai, maar juist een voortzetting van de desolate landschappen… want zoals hij zelf zegt, zijn zijn landschappen nu tot leven gekomen.

.

“Noorse kunst is erg stil, bijna anti-stedelijk. In New York is er een constante geluidsruis, een geluidsdeken die ‘witte ruis’ genoemd wordt. Na de vele verlaten landschappen was het een verademing om met mensen te gaan werken. Ik probeer een soort God te spelen en emotieloze ‘dode’ mannequins tot leven te brengen.”

.

Espen Eiborg werkt met verschillende materialen zoals schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie. Doorbraak

In de afgelopen jaren heeft hij samen met Mikael Persbrandt en Ari Behn meer dan 50 succescolle pop-uptentoonstellingen over de hele wereld gehad. En waar de tentoonstelling ook gehouden wordt… één ding hebben ze allemaal gemeen: zijn schilderijen worden in no-time allemaal verkocht! Bekijk de collectie.

.

Zijn grote doorbraak als beeldend kunstenaar beleefde hij al meteen in zijn eerste jaren in New York nadat onder meer Oprah Winfrey, Robert Redford en Jennifer Lopez kunstwerken van hem aankochten.

Dolls don’t Cry

Espen Eiborg is nu teruggekeerd naar zijn geboorteplaats Oslo en wijdt zich momenteel aan zijn nieuwe kunstproject Dolls don’t Cry, een combinatie van fotografie en schilderen.

.

Hiervoor bezoekt hij – gewapend met een camera onder de arm – winkelcentra en fashionwijken om op zoek te gaan naar de magische momenten, waar mannequins, tijd en ruimte samenvloeien. Vervolgens wordt het beeld in de studio bewerkt, wordt er iets uitgelicht, wordt iets gedempt, wordt er iets toegevoegd. De beelden worden overgenomen op het doek waar hij verder aan de slag gaat met verf en spuitbus. Letters en woorden worden verwerkt in zijn schilderijen… als geluid op een foto. De letters geven ook een soort ritme, een religiositeit aan het beeld, sommige gestileerd, sommige meer als een automatisch schrift.

Espen Eiborg in beeld

Onderaan tref je een video portret van de kunstenaar, door de ogen van Adam den Haene.

Meer informatie nodig van Espen Eiborg?
Hij is te vinden via Facebook op: espen.eiborg

Sluit filters
Materiaal
Formaat