FLORY AERTS

De innerlijke kracht laten stralen op het schildersdoek


Dat een ongeneeslijke ziekte ons aan kan zetten tot het maken van iets wonderschoons, is terug te zien in de kunst van Flory Aerts. Met geduld, een aanwezige liefde voor kleur en vooral het zoeken naar balans heeft deze kunstenares met recht naam weten te maken in de wereld van de abstracte kunst…

Het verlangen om te schilderen draagt Flory Aerts al sinds haar kinderjaren met haar mee, maar pas toen ze chronisch ziek werd, vond ze de kracht om dit verlangen vorm te geven. Het schilderen stimuleerde haar en hielp haar het hoofd te bieden aan haar situatie.

Van experiment naar kracht

Ze experimenteerde met verschillende schildertechnieken en materialen en vond manieren om haar innerlijke kracht over te brengen in haar werk. Dit is zichtbaar geworden in haar werk door middel van een duidelijke abstractie en een krachtige weergave en beleving.

↓ verder lezen
Het innerlijk wezen

De kunstwerken van Flory raken het innerlijk van ons wezen door de schoonheid van de zachte delicate kleuren, die contrastrijk afsteken tegen de donkere rijkere kleurtonen. De duidelijke penseelstreken geven karakter aan de compositie. In elk werk is er een balans waarneembaar die de ogenschijnlijke tegenstellingen met elkaar verbindt.
In Flory Aerts haar schilderijen zijn innerlijke werelden zichtbaar, die voelbaar worden als je er naar kijkt. De gevoelens van waaruit de kunstwerken zijn ontstaan, zijn ook subtiel verweven in de titels van de werken.

Opleiding en succes

Flory Aerts volgde schilderstudies bij Emiel Van Langendonck, een voormalig docent aan de Leuvense Kunstacademie, wat leidde tot haar artistieke doorbraak.

Ze is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging van Professionele Kunstenaars en heeft tal van succesvolle groeps- en soloexposities gehad in binnen- en buitenland.

“Kleur geeft kracht”
– Flory Aerts

.


Toont alle 8 resultaten


 

De kunstwerken van Flory Aerts zijn hoogwaardig in kwaliteit.
We bieden haar luxe canvas werken waarop 75 jaar kleurgarantie zit en daarnaast ook enkele paper art werken.

Chat openen
Advies of meer info nodig?
Chat of bel 0594-631180
Kan ik je helpen?
Sluit filters
Materiaal
Kunstwerken
Formaat
Kleur
Garantie
Bijzonderheden