GER EIKENDAL

Maatschappijkritische kunstverbeelding

Van Coca Cola tot Monroe tot politiek. De visie van Ger Eikendal op de thema’s uit het dagelijks leven komt tot uitdrukking in deze sterk verbeeldende moderne kunst. Het zijn geen collages, maar alles is handgeschilderd. Zijn werk zet de kijker aan tot… lees meer

.

Deze giclée-werken zijn gelimiteerd in oplage,
voorzien van certificaat en gesigneerd door Ger Eikendal zelf.


Toont alle 4 resultaten


Over Ger Eikendal

Met een eigenzinnige, scherpe en kritische kijk op de samenleving maakt Ger Eikendal kunst die de kijker aanzet nog eens opnieuw te kijken.

Lessen van Gerrie

Tekenen was altijd al een groot aanwezig talent bij Eikendal, maar Van Gerrie Wachtmeester leerde hij ook het technisch, ambachtelijk schilderen. Ger wil boodschappen overbrengen met zijn werk en zoekt bij het te vertellen verhaal het juiste beeld. Hierbij laat hij zich inspireren door architectuur, landschap en allerhande thema’s uit het dagelijks leven.


De maatschappijkritische blik

Het resultaat is geen vanzelfsprekende kunst en niet iets wat onder een bepaalde noemer te vangen is. Het is kunst met een maatschappelijk relevante inhoud, waarin de verbeelding van de kunstenaar resulteert in bijvoorbeeld een ME’er met schild waarop ‘Coca Cola’ staat of een Vrijheidsbeeld in New York omgeven door olieraffinaderijen. En deze maatschappijkritische blik in kunstzinnige schoonheid weergegeven… dat is Eikendal!

Bekijk de collectie

 


Meer informatie nodig van Ger Eikendal?
Zijn eigen website is: gereikendal.nl

Sluit filters
Materiaal
Formaat
  • <