GERRIET POSTMA

Ik ben alleen maar verf

Het was een markante persoonlijkheid, die binnen de kunstwereld nogal eens voor opschudding zorgde. Niets was hem te gek en het enige wat hij wilde was ten volle zijn kunstenaarsschap leven… lees meer

.

Deze kunstwerken van Gerriet Postma zijn uitgevoerd als hoogwaardig giclée op canvas,
uitgebracht in een gelimiteerde oplage en voorzien van certificaat.


Toont alle 4 resultaten


Over Gerriet Postma

Doen wat er in je opkomt… je hele ziel en zaligheid op het doek overbrengen… en de vrijheid van het kunstenaarschap ten volle leven. Dat is wat het leven van Gerriet Postma was.

Leven en werk

Gerriet Postma leefde van 1932 tot 2009. Hij was geboren in het Friese Twijzelerheide en wijdde het grootste gedeelte van zijn leven aan de schilderkunst. In zijn werken is de dynamiek voelbaar. Alsof de werken ter plekke voor je ogen gemaakt worden en de beweging erin nog steeds aanwezig is. Werk van Postma is abstracte kunst met een eigen ziel. Een ziel waar je van gaat houden naarmate je het langer ziet.

Groot, groter, grootst

Postma hield van groots en uitdagend en gedurende zijn leven werden zijn kunstwerken steeds groter en opvallender. Zo schilderde hij in 1992 een paneel van plexiglas van twaalf bij twee meter groot in het voormalige videopaviljoen op het Hereplein in Groningen. En later beschilderde hij – samen met een aantal studenten van de kunstacademie – de zeilen van een groot schip. Ook was hij verantwoordelijk voor een grote schildering onder de Museumbrug in Groningen. Niets was hem te gek en zijn uniciteit was veelbesproken. Postma was alles wat men zich bij een kunstenaar kon voorstellen.

.

Leef zo als ik schilder. Schilder zo als ik leef. Ik ben alleen maar verf..

– Gerriet Postma

.

In elk kunstwerk van Gerriet Postma is het terug te zien: spanning versus evenwicht, licht versus donker, ruimte versus dichtheid, heftige expressie versus subtiele fijnzinnigheid. De werken zijn krachtig, opvallend en vol van kleur… en toch is in alles een subtiliteit te ontdekken, die de unieke handtekening van deze schilder toont.

Authenticiteit

Kunst was voor Postma gelijk aan je authenticiteit leven… zonder waarachtigheid geen goede kunst! Want kunst ging volgens hem niet over schoonheid, maar had alles te maken met de unieke expressie van de kunstenaar. En daarvoor is het nodig dat je zowel de lichte als de donkere kant in jezelf onder ogen komt. Gerriet Postma was daar een sprekend voorbeeld van.

bekijk de collectie

 


Meer weten over Gerriet Postma?
Zijn website staat nog online: gerrietpostma.nl

Sluit filters
Materiaal
Formaat