HELEEN VAN DER TUIN

Al meer dan vijftig jaar een kleurrijke expressie

Ze kan er geen genoeg van krijgen… de abstracte werken van Heleen van der Tuin stralen van kleur en intensiteit. Deze kunstenares is geboren en getogen in Groningen (1945) en ontwikkelde al op jonge leeftijd een affiniteit met de kunst wat uiteindelijk resulteerde in het volgen van een opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten in Arnhem.

Liefde voor kleur

In de kunst van Heleen staat kleur centraal. Haar liefde voor kleur is ontstaan in de bloemenzaak van haar opa, die de meest mooie kleuren wist te combineren in zijn boeketten. In de ogen van Heleen was ook hij een kunstenaar!

↓ verder lezen
Abstracte kunst

Het werk van Heleen is abstract van aard en valt op door het gebruik van heldere en stralende kleuren. De verschillende kleurtonen worden in acryl of olieverf op het doek gebracht in een aangenaam contrast van licht en donker. De kleurvlakken worden onderbroken door rechte en grillige lijnen en soms ook letters en stukken tekst. Dieptewerking en kleurcontrast gaan hierbij hand in hand.

De oplettende kijker kan in haar werk nog veel meer ontdekken, zoals dansende of staande mensfiguren, stadse huisjes of de uitgestrektheid van het Groninger landschap.

Een rijke carrière

Heleen van der Tuin is al ruim vijftig jaar actief als kunstenares. Naast schilderijen maakt ze ook muurschilderingen voor openbare ruimtes en heeft de damwand in de haven van Delfzijl beschilderd.

Links

Website van Heleen van der Tuin: heleenvdtuin.nl

.


Toont alle 2 resultaten


 

De kunstwerken van Heleen van der Tuin zijn uitgevoerd als giclée op canvas.
Ze zijn uitgebracht in een gelimiteerde oplage en voorzien van gesigneerd certificaat.

Sluit filters
Materiaal
Formaat