JORDI PRAT PONS

een meesterlijke knipoog naar de beeldhouwkunst

De Spaanse kunstenaar Jordi Prat Pons verheft met zijn kunst de objecten van het dagelijkse leven. De conceptuele wijze waarmee hij zijn onderwerpen overbrengt lijkt vaak richting hyperrealisme te gaan, maar … lees meer
.

Deze kunstwerken van Jordi Prat Pons zijn uitgevoerd als kwalitatief hoogwaardig giclée,
uitgevoerd op canvas en met een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 4 resultaten


Over Jordi Prat Pons

De kunst van de Spaanse kunstenaar Jordi Prat Pons lijkt weleens richting beeldhouwkunst te gaan. Ofschoon de onderwerpen zelf vaak licht hyperrealistisch worden weergegeven is zijn werk toch maar moeilijk onder één noemer te vangen.

Stillevens voor moderne mensen

Prat Pons maakt onder andere gebruik van knipsels uit posters en kranten om een gestructureerd universum te scheppen rond zijn onderwerpen. Dit gebruik van meerdere technieken geeft zijn werk een bewonderenswaardige moderniteit, ook al is het in beginsel klassiek. De stillevens van Prat Pons worden zo nieuw leven ingeblazen en daarmee heeft hij ze voor eens en altijd uit de stoffige hoek van de klassieke kunst gehaald. Jordi’s kunst is ook voor jongere mensen interessant.

Iconische geschiedenis

In zijn collectie zien we ook een liefde om oude iconen te eren, zoals bijvoorbeeld in de serie over reclameposters uit de jaren 50, 60 en 70. Hierin zou je een Pop Art stijl kunnen zien, maar de afwezigheid van kritiek op de massamarkt en ongecontroleerde consumptie in zijn werk toont aan dat hij een andere weg inslaat.

bekijk de collectie

 


Meer weten van Jordi Prat Pons?
Zijn website is: jordipratpons.com

Sluit filters
Materiaal
Formaat