PIETRO CAPOGROSSO

subtiele gevoeligheid in een groot gebaar

Wie naar het werk van Capogrosso kijkt ziet meteen de fijnzinnigheid en de subtiele nuance die er in aanwezig is. Ofschoon het voor Capogrosso nooit groot genoeg kan zijn, weet hij toch een gevoelige snaar te raken met zijn meesterlijke grootse schilderijen. De kracht in zijn werk is dat het blijft fascineren en je uitnodigt er steeds nieuwe lagen in te ontdekken… lees meer

.

De kunst van Pietro Capogrosso bieden wij in een hoogwaardige gicléekwaliteit.
Deze giclées zijn uitgevoerd op eerste kwaliteit canvas en hebben een kleurgarantie van 75 jaar.


Toont alle 3 resultaten


Over Pietro Capogrosso

De Italiaanse kunstenaar Capogrosso is geboren in Trani (Apulien)in 1967. Hij is een gevoelig mens, die zich vanuit een multi-culturele interesse heeft verdiept in meerdere disciplines, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur.

Geschiedenis en opleiding

Zijn opleiding genoot hij aan de Accademia di Belle Arti di Brera, alwaar hij afstudeerde in 1990. Vervolgens is hij enkele jaren aan de school verbonden gebleven in de hoedanigheid van leraar. In 1997 volgden een aantal grote exposities in een aantal van Italië’s belangrijkste galerieën, die grote naam hebben in de hedendaagse schilderkunst. Het was in deze periode dat Capogrosso bekend werd bij het grote publiek. Hij exposeerde vervolgens ook bij een verscheidende Europese collectieven, o.a. in Biënnale (Venetië-Bari-Moskou 2011) en in Quadriennali (Turijn 2004).

Pietro woont en werkt tussen Milaan en Trani en heeft tevens een atelier in Rome. In 2013 werd in de Paolo Erbetta-galerij in Berlijn een volledige solotentoonstelling van Capogrosso gehouden.
Vanaf 2015 is hij ook actief als tekendocent aan de Academie voor Schone Kunsten in Rome. Pietro wordt nog steeds voor exposities vanuit de hele wereld uitgenodigd zijn werk te komen exposeren.

Werk met een onderscheidend karakter

Kenmerkend voor het werk van Capogrosso is de fijnzinnigheid en eenvoud die toch in een groots gebaar vertaald wordt. De werken hebben veel laag over laag opbouw met een subtiliteit die hem onderscheidt van zijn collega’s.

Zijn kunstwerken hebben hun weg gevonden naar zowel openbare collecties, alsook particulier bezit. Hij heeft drie werken uit zijn oeuvre geselecteerd, die ook als giclée zijn uitgebracht, waarmee zijn werk ook voor een groter publiek beschikbaar is.
bekijk de collectie.

 


Sluit filters
Materiaal
Formaat